lordmetroid Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Så jag vill börja göra egen majonäs, bernaisesås, hollandiasesås, krossade tomater, med mera själv. Men jag orkar inte stå och vispa i för hand. Vad för stavmixer kan rekommenderas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Vilken som hälst jag har 2 olika ser väldigt olika ut men båda fungerar jätte bra 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Så jag vill börja göra egen majonäs, bernaisesås, hollandiasesås, krossade tomater, med mera själv. Men jag orkar inte stå och vispa i för hand. Vad för stavmixer kan rekommenderas? Jag har två. Den som alltid åker fram är den som är tystast (dvs minst kraft i). Det brukar räcka gott och väl till det som ska mixas. Dvs köp inte de dyra, kraftfulla. Se gärna till att du får ballongvisp-redskap till den. Den använder jag mycket så slipper man rota fram vispen. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisabet Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Jag köpte för ganska många år sen den billigaste stavmixern jag kunde hitta, inga tillbehör där inte, för jag skulle göra färg, äggoljetempera. Den har används mycket sen dess, och då inte till färg, utan mest till glass på frysta bär. Den är lite svårdiskad, men jag har inte skurit mig i tungan än, när jag först slickar så mycket glass jag kan. Sen fick jag en snygg röd sak i present, mycket mer lättrengjord. Efter några gånger skar den ihop när jag gjorde glass på frysta hallon. Vet tyvärr inte fabrikatet. Så den gamla kom till heders igen. Det är inte lätt att veta i förväg vilken som är bäst. Till majonnäs håller nog de flesta. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Eftersom jag är lat var jag väldigt noga med att se till att vispen går att separera från motorn så man kan diska den i maskin. Den var inte särskilt dyr vad jag minns... ett par hundra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanKarl Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Slår ett slag för originalet: Bamix Dyr som stryk, men suverän till just majonnäs, och för den delen "smörkaffe". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Slår ett slag för originalet: Bamix Dyr som stryk, men suverän till just majonnäs, och för den delen "smörkaffe". Bamixern går ju inte att separera, är inte det onödigt svårdiskat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanKarl Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Bamixern går ju inte att separera, är inte det onödigt svårdiskat? Sant att det är en tungklump att ta med till diskbänken. Men samtidigt är metalldelen väldigt lätt att spola av, och kniv/mixerskivor går ju lätt att ta bort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanKarl Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Bea slår du för övrigt lätt med handvisp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Stavmixern är kökets bästa redskap och används dagligen Jag har en med bara en fast kniv men den fixar ändå alla uppgifter lätt från att hacka nötter till att vispa grädde Rengöringen blir enkel om man direkt efter användandet kör den i en burk med lite vatten Sen är det bara att snabbt skölja av den under kranen.. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slacktivisten Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Rengöringen blir enkel om man direkt efter användandet kör den i en burk med lite vatten Sen är det bara att snabbt skölja av den under kranen.. Bra tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Bamixern går ju inte att separera, är inte det onödigt svårdiskat? Vi har letat efter en mixer och blivit föreslagna Bamix i äffärerna. Menar du att det inte går att separera den delen som mixar från motordelen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Slår ett slag för originalet: Bamix Dyr som stryk, men suverän till just majonnäs, och för den delen "smörkaffe". Vi har letat ett tag efter en mixer som klarar att mixa gröna blad till en slät smet. Vi vill kunna göra gröna smoothies av alla möjliga gröna blad och att dom verkligen blir helt finfördelade. Vet du om det funkar med Bamix? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Vi har letat efter en mixer och blivit föreslagna Bamix i äffärerna. Menar du att det inte går att separera den delen som mixar från motordelen? Vad jag har hört så är har Bamixern mekanisk topp-kvalité och kan slitas med hälsa i decennier utan haveri. Men staven på bamixern är inte löstagbar så att man kan maskindiska den. Vi har letat ett tag efter en mixer som klarar att mixa gröna blad till en slät smet. Vi vill kunna göra gröna smoothies av alla möjliga gröna blad och att dom verkligen blir helt finfördelade. Vet du om det funkar med Bamix? Har aldrig prövat och är inte någon erfaren mixare men det borde väll man kunna göra med vilken mixer som helst, eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Vad jag har hört så är har Bamixern mekanisk topp-kvalité och kan slitas med hälsa i decennier utan haveri. Men staven på bamixern är inte löstagbar så att man kan maskindiska den. Har aldrig prövat och är inte någon erfaren mixare men det borde väll man kunna göra med vilken mixer som helst, eller? Nej jag har provat med vår stavmixer och det funkar inte. Det blir en massa bitar av bladen och ingen slät smet. Många köper en höghastighetsmixer typ Vitamix för att kunna mixa gröna smoothies. Den är dock stor och dyr. Åtminstone uppfattade jag den som stor när jag kollade på nätet för ett tag sedan och vi har inte plats på någon bänk och inte i något skåp heller för den delen. När man frågar i affärerna så svarar dom ofta att dom tror att det går men vi vill ju inte köpa en dyr mixer och sedan upptäcka att det inte funkar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Jag skulle nog inte lita på en stavmixer för att göra en riktig grönsaks smothie. Men en sån här bullet eller vad de nu heter? Det är väl en "riktig" mixer i miniformat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Jag skulle nog inte lita på en stavmixer för att göra en riktig grönsaks smothie. Men en sån här bullet eller vad de nu heter? Det är väl en "riktig" mixer i miniformat? Jag kollade på Magic bullet om det är den du menar och åsikterna spretar åt olika håll så det var inte lätt att få en uppfattning om ifall den är bra eller inte. Verkar vara något från TV-shop om det nu är den du menar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Jag kollade på Magic bullet om det är den du menar och åsikterna spretar åt olika håll så det var inte lätt att få en uppfattning om ifall den är bra eller inte. Verkar vara något från TV-shop om det nu är den du menar. Jo den är ju ursprungsvarianten, men det finns efterföljare. Fördelen med dem är ju att de inte är så stora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanKarl Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 Vi har letat efter en mixer och blivit föreslagna Bamix i äffärerna. Menar du att det inte går att separera den delen som mixar från motordelen? Stämmer. Varför man nu skulle vilja maskindiska den - räcker att handdiska i hetvatten tycker jag, men så använder jag den mest till fettkaffe, med hålskivan. Alltså, man kan ta loss/byta själva "kniven" mycket enkelt, och ersätta den med en slät skiva som sitter lite snett och därför vispar bra, eller en skiva med små hål, perfekt till majonnäs eller fettkaffe. Vi har letat ett tag efter en mixer som klarar att mixa gröna blad till en slät smet. Vi vill kunna göra gröna smoothies av alla möjliga gröna blad och att dom verkligen blir helt finfördelade. Vet du om det funkar med Bamix? Har inte testat just det. Har gjort pesto en gång och den blev ju förstås tråkigt slät. Tror att det beror mycket på mängden, hur 'trådiga' blad det är, och vilken behållare man använder att mixa i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Jag har en Electrolux, verkar finfördela allt men har inte testat gröna smoothies. Mixerdelen går inte att maskindiska, lite synd tycker jag. En fördel är om nederdelen är helt i metall så man kan mixa varma soppor etc. Använde en i plast en gång och den blev missfärgad, dvs maten gick in i plasten och plasten gick in i maten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 Ballongvisp och lite handkraft, är inte det ett bra simpelt alternativ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.