marielusardi Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Jag får otäcka biverkningar när jag tar magnesium. Hjärtklappning, oro, svårt att sova, ångest och krypningar i kroppen. Var tom på akuten för hjärtat för ett par år sen när jag tog m. Fattade inte då sambandet. La ut det här i en grupp på fb och fick höra att många fick liknande biverkningar. Är det någon som känner igen det? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Jag har egentligen inte fattat varför vi (en del av oss som äter LCHF) behöver äta extra magnesium. Vad är det vi inte äter som gör att vi får ett underskott av just magnesium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylandes Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Det är troligt att flertalet av oss har lite magnesium eller tom brist. En orsak kan vara att våra jordar pga konstgödsel urlakas alltmer. Finns en intressant Amerikansk löpande studie från 1860 talet, där man mäter jordbruksmarkens mineraltillstånd genom åren. Den och flera andra visar på en minskande mineralnivå. Dessutom pekas spannmål ut som något som också dränerar vår vitamin och mineralnivå. Om vi solar eller äter D-vitamintillskott så går det åt extra magnesium just i processen till D-vitamin. Det brukar därför anges som en orsak att ta extra magnesium. Men magnesium är en mineral som är inblandad i många processer och därför viktig för vårt välbefinnande. Sen angående biverkningarna så är det lite förvånande. För de som beskrivs brukar vara tecken på just magnesiumbrist, som man kan få när man tar D-vitamin utan att ta extra magnesium. En möjlighet skulle kunna vara ett intag av magnesium med låg biotillgänglighet. Tex Magnesiumoxid. När man redan har en låg magnesiumnivå. -- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Skulle tro att svaret är spannmål och allmän näringsbrist, dvs. äta monotont... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lollo Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Kalcium är antagonist till magnesium. Äter man för mycket mejeriprodukter är det lätt hänt att man få i sig ett överskott av kalcium vilket leder till ett underskott av magnesium. Dra hellre ner på mejeriprodukterna, ifall du äter sådant. Kosttillskott är inte så harmlösa som man kan tro. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marielusardi Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Äter varken mycket mejeri och spannmål har jag inte ätit på många år. Äter varierat och bra mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lollo Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Varför äter du magnesium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 En länk om magnesium. Dock inget vad jag kunde se om dina besvär. Kanske värt att prova magnesiumolja på sprayflaska. http://annikadahlqvist.com/2013/01/09/fantastiska-magnesium/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Märkligt med de biverkningarna eftersom magnesium är muskelavslappnande. För mig är det tvärtom, mitt hjärta håller sig lugnare med magnesium än utan... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Spannmål är faktiskt en ganska bra källa till magnesium, förutsatt att man äter dom så oprocessade som möjligt (läs fullkorn). Sen skadar det nog inte att välja ekologiskt odlade, där jorden förhoppningsvis inte är lika utarmad. Magnesium food sources were once commonly consumed, but have diminished in the last century due to industrialized agriculture and changing diets. The average American diet contains barely over 50% of the conservative US recommended daily allowance (RDA) for magnesium1 2 , and roughly three quarters of the population consumes a magnesium insufficient diet.1 3 4 5 The foods magnesium is found in include: Beans and nuts Whole grains such as brown rice and whole wheat bread Green leafy vegetableshttp://www.ancient-minerals.com/magnesium-sources/dietary/ Det är verkligen inte svårt att nå RDI för magnesium. Det borde heller inte vara något problem på LCHF. Men det är klart, byter man ut många magnesiumrika livsmedel mot mestadels fett och håller nere på grönsakerna så är det inte konstigt att brister uppstår. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Spannmål är faktiskt en ganska bra källa till magnesium, förutsatt att man äter dom så oprocessade som möjligt (läs fullkorn). Sen skadar det nog inte att välja ekologiskt odlade, där jorden förhoppningsvis inte är lika utarmad. Det är verkligen inte svårt att nå RDI för magnesium. Det borde heller inte vara något problem på LCHF. Men det är klart, byter man ut många magnesiumrika livsmedel mot mestadels fett och håller nere på grönsakerna så är det inte konstigt att brister uppstår. Mandel, kakao, alger, grönsaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Jag får otäcka biverkningar när jag tar magnesium. Hjärtklappning, oro, svårt att sova, ångest och krypningar i kroppen. Var tom på akuten för hjärtat för ett par år sen när jag tog m. Fattade inte då sambandet. La ut det här i en grupp på fb och fick höra att många fick liknande biverkningar. Är det någon som känner igen det? Hur mycket tar du och vilken sort? Jag och min sambo har fått hjärtfladder av Greath Earth magnesium 360 mg men aldrig av någon annan sort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylandes Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Spannmål är faktiskt en ganska bra källa till magnesium, förutsatt att man äter dom så oprocessade som möjligt (läs fullkorn). Sen skadar det nog inte att välja ekologiskt odlade, där jorden förhoppningsvis inte är lika utarmad. Det är verkligen inte svårt att nå RDI för magnesium. Det borde heller inte vara något problem på LCHF. Men det är klart, byter man ut många magnesiumrika livsmedel mot mestadels fett och håller nere på grönsakerna så är det inte konstigt att brister uppstår. Det gäller det nominella värdet om man tittar i tabellerna. I verkligheten har det visat sig att det är inget vi kan tillgodogöra oss. Eftersom spannmål innehåller ämnen som hindrar upptag samt dränerar befintligt. Fullkorn är definitivt inte bättre. I varje fall inte i detta hänseende. -- 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Det gäller det nominella värdet om man tittar i tabellerna. I verkligheten har det visat sig att det är inget vi kan tillgodogöra oss. Eftersom spannmål innehåller ämnen som hindrar upptag samt dränerar befintligt. Fullkorn är definitivt inte bättre. I varje fall inte i detta hänseende. -- Skumt då att i stort sett alla tabeller över magnesiumrika fördoämnen och rekommendationer över vad man ska äta för att få i sig tillräckligt, placerar diverse fullkornssorter av spannmål rätt högt upp på listan? När du skriver "i verkligheten har det visat sig" så antar jag att du har tagit del av någon forskning som backar upp det du hävdar? Jag skulle gärna vilja ta en titt på dessa isf. I sådana fall borde folk som äter mycket fullkorn ha brist på magnesium. Detta har du nog svårt att hitta stöd för i forskningslitteraturen. Hur förklarar man "epidemin" av magnesiumbrist bland LCHF:are? Menar du verkligen att det handlar om att de i sitt tidigare liv har ätit spannmål? Eller kan istället en bidragande faktor vara att man har exkluderat två bra källor till magnesium (spannmål och baljväxter)? Jag vet att olika ämnen i spannmål, baljväxter, nötter och grönsaker kan binda sig till vissa mineraler, men i de studier jag har sett har man använt väldigt stora doser som inte erhålls via en normal kost. Jag säger inte att man måste äta spannmål för att få i sig tillräckligt med magnesium, det finns flertalet andra bra källor (som även inryms i LCHF-konceptet). Men oavsett vad folk här tycker om spannmål så är det svårt att blunda för att spannmål innehåller signifikanta mängder magnesium. The best natural sources for the mineral are whole grain products, green leafy vegetables, nuts, and beans. Foods that supply close to 100 milligrams of magnesium a day include one ounce of almonds or cashews, one cup of beans or brown rice, three-quarters of a cup of cooked spinach, or one cup of cooked oat bran cereal. http://www.webmd.com/stroke/news/20120119/magnesium-rich-foods-may-lower-stroke-risk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marielusardi Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Har provat olika sorter och får samma symptom. Kanske kan vara så att jag inte har någon brist och det blir för mycket magnesium i kroppen. Äter ganska mycket nötter bla. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaraB Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Har provat olika sorter och får samma symptom. Kanske kan vara så att jag inte har någon brist och det blir för mycket magnesium i kroppen. Äter ganska mycket nötter bla. Tar du magnesium samtidigt med något annat? Jag fick hjärtrusningar av mg när jag hade problem med ryggen och åt Diklofenak. Löste det genom att låta det gå en timme emellan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sassa Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Jag får otäcka biverkningar när jag tar magnesium. Hjärtklappning, oro, svårt att sova, ångest och krypningar i kroppen. Var tom på akuten för hjärtat för ett par år sen när jag tog m. Fattade inte då sambandet. La ut det här i en grupp på fb och fick höra att många fick liknande biverkningar. Är det någon som känner igen det? Hej! Jag tog magnesium i söndags kväll eftersom jag har myrkrypningar. Vaknade på natten med ångest och oro. Tycker själv det är jättekonstigt men kan inte se någon annan förklaring än att det är magnesiumet. Ska sluta ta det och se om jag blir bättre. Ruggigt att man kan gå ner sig så snabbt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Personligen får jag enorma kramper utan tillskott av magnesium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.