Jump to content

Passar LCHF alla?


Recommended Posts

Jag läser alla framgångshistorier med stor glädje. Men fungerar LCHF på alla? Sedan jag började har jag haft 3 inflammationer i magen. Började för 6 månader sedan. Är det någon därute som drabbats på liknande sätt och kan dela med sig av sin erfarenhet? Vikten har gått ner, blodtrycket likaså. Men magen gör ont. Alla mjölkprodukter är självklart borttagna och jag äter strikt LCHF.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror logkolhydratkost passar alla, men på olika sätt och nivårer. Men självklart passar det olika mycket. Tror inte sockerrik mat, eller en del socker kombinerat med massa stärkelse, eller för lite näring är bra för någon i längden.

Vore bra om du kunde berätta mer om vad du äter och så, så kanske vi kan hitta nåt som felas. Hur stor fettmängd kör du på? Hur var ditt immunförsvar innan? Hur var det med magen innan?

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jag äter ägg, nötkött, kyckling, avokado, ovanjordsgrönsaker och fisk. Fett från smör, ibland majonäs och sällan laktosfri créme fraiche.

Immunförsvaret är ok. Någon förkylning per år. Magen helt ok. Majonäs till äggen, kryddsmör till kött och fisk. Jag är verkligen tacksam för råd eftersom allt annat än magen mår bättre och jag tror verkligen på LCHF.

Link to comment
Share on other sites

Det kan ju tänkas att vissa människor reagerar på den höga fettprocenten i LCHF, liksom TS beskriver. Ett alternativ är att vrida kosten mer mot paleo-hållet, och därmed ersätta en del av energin från fett till att istället komma från rotfrukter, frukt och bär. Kolhydraterna i dessa är naturligt förpackade med vatten och lösliga fibrer och mättar därmed på normalt sätt, till skillnad mot raffinerade kolhydrater i mjölmat och socker.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Lågkolhydratkost passar garanterat alla, men inte nödvändigtvis LCHF som är en relativt strikt levnadsstil. LCHF är iofs vad man själv gör den till, men jag vågar påstå att de flesta har problem just med striktheten. Tanken är ofta låst i olika inlärda sanningar... felaktiga missuppfattningar så klart och man vågar inte släppa taget från dem. Det begränsar möjligheten att kunnata emot LCHF med öppna armar och utan förutfattade meningar.

 

Vad gäller magen så hade jag själv tre olika långa perioder under mina 7-8 månader som lågkolhydratere, då magen krånglade. Orsaken var helt enkelt den nya födan. Det tog sin tid för magen att vänja sig vid det nya sättet att äta... både innehålls- som "klockmässigt".  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag säger som Limp, att lågkolhydratkost passar alla, av lite olika variationer, beroende på vad man tål, gör, tycker om och lider av eventuella sjukdomstillstånd.

Högkolhydratkost passar ingen, i längden... :)

Om man är fettallergiker också? ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...