Jump to content

Dadlar, fetaost, sambal oelek


Ti Ti
 Share

Recommended Posts

Jaja, jag vet att dadlar inte är särskilt LCHF men man behöver bara en liten bit av varje dadel till varje tugga, eftersom de är så väldigt söta (alltså varning till sockerkänsliga!):

 

Dadlar

 

Fetaost skuren i stavar

 

Sambal Oelek utsmetad på ovansidan av fetaoststavarna

 

Låter kanske inte så märkvärdigt, men herregud vad mina smaklökar gillade kombinationen!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det finns dadelsorter som inte är så illsöta heller, t ex medjool. Och färska dadlar smakar ju inte alls som de torkade.

 

Ett riktigt lyxsnacks för mej är dadlar fyllda med ädelost och värmda i ugn tills osten smält lite.

 

Över huvud taget gör den sej fantastisk ihop med sälta.

Sambal ska jag testa nångång.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Här finns det något som heter Delicias de Elche: Färska dadlar med en mandel (skållad och skalad) i och lindad med bacon. Tandpetare behövs för att hålla fast baconet.

 

Kan tänka mig att det vore gott med kombinationen dadlar, ädelost, bacon...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...