AnnikaJ Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 I Svenska Dagbladet idag redovisas en ny studie från Harvard. Den visar att den som äter mycken inflammationsdrivande mat som sockrade drycker, vitt mjöl samt margarin har ökad risk att få depression. Så¨när svensk sjukvård råder patienter att äta margarin så ökar inte bara risken för hjärt-kärlhändelser utan även för depression. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Jepp inte läst artikeln/studien, men inte så konstigt med tanke på hur psyket och den mentala biten tenderar påverkas en del av kost som ger stora blodsockersvängningar. Har sett många exempel på "mentala ätare" genom åren, dvs ätandet kopplas till just det mentala måendet mer än hungeraspekter (vilket iofs också brukar förekomma). Småätarnas drömkost brukar vara den praktiska blandkosten. Är man det inte innan så blir man det... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tor H Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Dr Atkins skrev om pasienter med plutselige panikkanfall som ble friske når de skiftet til Atkins-dietten, eller i praksis LCHF. Hva vi spiser påvirker oss visst på utallige måter ser det ut til. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.