Jump to content

Ny intressant Harvardstudie


AnnikaJ
 Share

Recommended Posts

I Svenska Dagbladet idag redovisas en ny studie från Harvard.  Den visar att den som äter mycken inflammationsdrivande mat som sockrade drycker, vitt mjöl samt margarin har  ökad risk att få depression. Så¨när  svensk sjukvård råder patienter att äta margarin så ökar inte bara risken för hjärt-kärlhändelser utan även för depression.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jepp inte läst artikeln/studien, men inte så konstigt med tanke på hur psyket och den mentala biten tenderar påverkas en del av kost som ger stora blodsockersvängningar. Har sett många exempel på "mentala ätare" genom åren, dvs ätandet kopplas till just det mentala måendet mer än hungeraspekter (vilket iofs också brukar förekomma).

 

Småätarnas drömkost brukar vara den praktiska blandkosten. Är man det inte innan så blir man det...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...