Krux Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Hej! Jag funderar verkligen på LCHF. Nu undrar jag hur alger passar in i dieten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Vilka alger? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanf Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Det finns väldigt många olika alger. LCHF handlar om att dra ner på andelen kolhydrater, om de alger du äter innehåller kolhydrater i en stor mängd borde du kunna dra ner på övriga kolhydrater för att fortsätta ligga lågt procentuellt med kolhydrater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotte Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Naturligtvis! Du bör äta lite alger varje dag av olika slag för din hälsas skull! De innehåller mkt nyttigt! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Framtidens mat står på tillväxt under ytanhttp://www.dn.se/nyheter/sverige/framtidens-mat-star-pa-tillvaxt-under-ytan/ "Hundra gram alger ger hela dagsbehovet av Omega 3, de innehåller mycket protein av hög kvalitet, mineraler och även mycket fibrer." "Sjögräsnudlar ser ut som glasnudlar och har blivit populära för att de innehåller få kolhydrater, agar-agar från rödalg används i stället för gelatin och spirulina från blå-gröna alger är ett populärt kosttillskott." "Alger har stora användningsområden. I växthus i Simrishamn odlas mikroalger som ska ersätta fiskolja i Omega 3-kapslar. Projekt Seafarm ska undersöka algernas användbarhet som biobränsle, gödsel, polymerer som kan bli plaster. Dessutom används alger som föda till både människor och djur." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Framtidens mat står på tillväxt under ytan http://www.dn.se/nyheter/sverige/framtidens-mat-star-pa-tillvaxt-under-ytan/ "Hundra gram alger ger hela dagsbehovet av Omega 3, de innehåller mycket protein av hög kvalitet, mineraler och även mycket fibrer." "Sjögräsnudlar ser ut som glasnudlar och har blivit populära för att de innehåller få kolhydrater, agar-agar från rödalg används i stället för gelatin och spirulina från blå-gröna alger är ett populärt kosttillskott." "Alger har stora användningsområden. I växthus i Simrishamn odlas mikroalger som ska ersätta fiskolja i Omega 3-kapslar. Projekt Seafarm ska undersöka algernas användbarhet som biobränsle, gödsel, polymerer som kan bli plaster. Dessutom används alger som föda till både människor och djur." Som jag har förstått det så kan vi människor inte tillgodogöra oss den vegetabiliska Omega 3 lika bra som den aninmailska. Därför vi låter krill äta alger och fisken äta krill, så kan vi äta fisken! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisabet Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Så här skriver Simris Alg: "Bland de viktigaste ämnena som kommer från alger är de marina omega-3-fetterna EPA och DHA, som också finns i fet fisk." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 jag käkar/dricker spirulina och chlorella varje dag. Visst, de innehåller procentuellt en hel del kolhydrater, men det är ju väldigt få gram om dagen av respektive alg man pillar i sig så mängden kolhydrater känns försumbar i jämförelse med allt nyttigt man får i sig via algerna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lurtz Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Som jag har förstått det så kan vi människor inte tillgodogöra oss den vegetabiliska Omega 3 lika bra som den aninmailska. Därför vi låter krill äta alger och fisken äta krill, så kan vi äta fisken! Det är riktigt att vi inte kan tillgodogöra oss det kortkedjiga omega 3 som vegetabilier innehåller i någon större utsträckning. Men alger är inte växter, utan snarare protister (alltså organismer som varken är växter eller djur,) och de innehåller samma långkedjiga omega 3 som krill och fisk gör. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.