Jump to content

7-minutersträningen


StinasKompis

Recommended Posts

Jag har laddat ner en ny app till min telefon. Den heter 7-minutersträningen. Under drygt sju minuter leds man genom tolv övningar á 30 sekunder med tio sekunders vila emellan. Mitt mål är att köra ett pass om dagen. Hittils känns det kul, peppande och bra. Fler som har provat? Synpunkter?

Link to comment
Share on other sites

Det finns mer än en variant av den appen.

 

Jag tror man behöver en stor dos kunskap och fysisk förmåga för att man ska göra mer än en typ av styrketräning under tidspress. Det krävs balans och koordination för att träna på ett säkert sätt med en sådan metod.

 

Jag tror inte på den typen av träning, att stressa igenom 12 övningar på 7 minuter känns upplagt för att man ska skada eller överanstränga kroppen.

 
Många kommer säkert i bättre form, men jag ser det oftast som att de haft tur att komma i form utan att bli skadade med en onödigt komplex träningsform.
 
Vad har du för mål med träningen? Jag tror man behöver sätta upp tydliga mål för sig själv och sedan arbeta utifrån dem och bygga ett kost och träningsschema som uppnår det. Den här typen av träningsappar är ofta lite roliga en stund, men om det inte finns något mål bakom träningen annat än att träna brukar det sällan hålla speciellt länge.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag har den appen och tycker det funkar bra. Jag är inte så noga med variation, så för mig är det som sagt helt ok. Men vill man ha variation så passar det nog bättre med någon annan app, eller helt enkelt bestämma övningarna själv (det är samma övningar i samma ordning i min 7-minutersapp).

Jag använder den när jag inte är hemma, som förra veckan, promenad (kan inte springa), sedan 1 eller 2 varv med 7-minuters. Man väljer ju själv om man vill göra armhävningar på knä eller tå, planka på knä eller tår osv så att den passar ens dagsform och styrka.

 

Att bara köra den som träning och hoppas på att bli fit... njaaaa... skulle itne funka för mig personligen. Men det kanske är bra för att komma igång?

 

Men som komplement när man behöver lite styrketräning och inte har ideer och inte är på gymmet eller så tycker jag den funkar.

och kom ihåg:

Den bästa träningen är den som blir av!!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...