Henrik Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Vår dotter på snart 9 år har atopiskt eksem på benen och vi har smörjt henne med alla salvor på marknaden. De senaste åren har vi fått Emovat utskrivet och smörjer dagligen. Känns inte bra att smörja med kortison år efter år. Kan minskat kolhydratintag ha positiv inverkan på eksemet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Atopiker sen barnsben (och uppmätt rejält förhöjda IgE) och får fortfarande ta receptbelagda antihistaminer, upplevt att jag har betydligt mindre besvår med mina atopiska eksem sen jag började äta lchf. Det kan både vara mindre kolhydrater, men även att maten har mindre tillsatser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas Eenfeldt Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 En del som äter LCHF upplever stor förbättring av eksem. Dock finns inga studier gjorda än. Att undvika gluten (vetemjöl) verkar ge mindre inflammation hos många, kanske kan det vara något klokt att testa åtminstone? Vidare finns studier som visar förbättring med tillskott av såväl D-vitamin som Omega-3, så det kan ju vara väl värt att prova: http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/#studier-eksem http://www.kostdoktorn.se/omega-3/#inflammation Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Träningstokig Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 En del som äter LCHF upplever stor förbättring av eksem. Dock finns inga studier gjorda än. Att undvika gluten (vetemjöl) verkar ge mindre inflammation hos många, kanske kan det vara något klokt att testa åtminstone? Vidare finns studier som visar förbättring med tillskott av såväl D-vitamin som Omega-3, så det kan ju vara väl värt att prova: http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/#studier-eksem http://www.kostdoktorn.se/omega-3/#inflammation Jag tror mer på gluten-teorin än kolhydratreduktion generellt faktiskt. Har själv haft besvärliga eksem som försvann när jag slutade med spannmål. Har inget mer evidens än egen erfarenhet dock men det kan ju vara ett något lindrigare första steg. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonius Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Absolut har minskat kolhydratintag en positiv verkan på kroppen, alla kolhydrater görs om till enkla sockerarter i magen (monosackarider) och går ut och höjer blodsockret som är inflammerande för kroppen. Många blir av med eksem när de går över till LCHF och för vissa andra fungerar det inte helt och då kan det vara något annat som spökar, Omega 3 av högkvalitativt tillskott kan hjälpa eller äta mer fisk (fet fisk) , makrill t.ex. innehåller så mycket mer än bara omega 3 som är bra för huden! kokosfett är också väldigt bra då det är antiviralt, antifungoralt och antibakteriellt och antiinflammatoriskt. Det menas med att det motverkar virus, svampar och parasiter, men även bakterier och fungerar inflammationshämmande! Så jag rekommenderar kvalitativt omega 3 i tillskott, eller fet fisk som makrill, lax, och så kan man även prova kokosolja! dock inte dem som säljs i silverpaket i livsmedelsaffärer som ofta innehåller härdat fett, kokosfettet ska vara ifrån hälsokosten! annars kan man beställa ifrån lchfbutiken.se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.