Sigurdur Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Gick förbi i affären idag och kollade för skojs skull på en påse Sukrin. 1. Vad är det framställt av egentligen, och hur? 2. Innehåll: 100 % kolhydrater, 0 % sockerarter, 0 % kostfiber. Vad är det då om det inte är sockerarter eller kostfiber? Stärkelse hör ju under sockerarter, så vad finns det mer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Om jag inte missminner mig så består det av erytritol, en kolhydrattyp som även kallas sockeralkohol. Den kan inte smältas av våra enzymer utan fermenteras av bakterier i grovtarmen, där de ger lite fettsyror till tarmväggen samt en del gaser... De tillför alltså sötma utan att höja blodsockret, men är man känslig för sockersmaken kan det vara klokt att ta det lugnt med det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.