Jump to content

Kolhydrater - sukrin


Sigurdur
 Share

Recommended Posts

Gick förbi i affären idag och kollade för skojs skull på en påse Sukrin.

1. Vad är det framställt av egentligen, och hur?

2. Innehåll: 100 % kolhydrater, 0 % sockerarter, 0 % kostfiber. Vad är det då om det inte är sockerarter eller kostfiber? Stärkelse hör ju under sockerarter, så vad finns det mer?

:huh:

Link to comment
Share on other sites

Om jag inte missminner mig så består det av erytritol, en kolhydrattyp som även kallas sockeralkohol. Den kan inte smältas av våra enzymer utan fermenteras av bakterier i grovtarmen, där de ger lite fettsyror till tarmväggen samt en del gaser...

De tillför alltså sötma utan att höja blodsockret, men är man känslig för sockersmaken kan det vara klokt att ta det lugnt med det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...