Bengt Nilsson Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Annika Dahlqvist och flera andra har skrivit mycket om pressreleasen från Brödinstitutet. Brödinstitutet på gång igen (Annikas blogg) Minska undernäring i äldreomsorgen med näringsrikt bröd (Brödinstitutet) Björn Hammarskjöld har skrivit ett brev till Brödinstitutet som är längre än pressreleasen. Brev till Brödinstitutet med flera (Björns blogg) Björn avslutar med Jag rekommenderar därför att Brödinstitutet drar tillbaka detta pressmeddelande eftersom det innehåller för mycket faktafel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Håller inte med om detta, det verkar som han rekommenderar <400 gr grönsaker per dag. Grönsaker är viktiga för mikronutrienter. Konstigt att så många har dålig koll på detta? Fibrer (framför allt hårda fibrer från spannmål) ger skavsår på tarmslemhinnan och ÖKAR risken för tjocktarmscancer [4]. Därför ska man minska mängden fibrer i brödet och maten, grönsaker i måttlig mängd (mindre än 400 g/dag) går bättre eftersom grönsaksfibrer inte ger lika stora slipskador på tarmslemhinnan. Sen verkar Annika Dahlqvist anse att kolhydrater är tomma kalorier... men är inte fett det också? Energi men inte mycket näring? Det gäller väl båda? Det betyder ju inte att man inte ska äta av dom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 LCHF från Brödinstitutets perspektiv! http://www.brodinstitutet.se/nyheter/?filterby=LCHF 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Kan de inte baka bättre bröd istället? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
may Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Brödinstitutet, det är ju jättekomiskt, vilket dåligt pr-trick! Kan inte Sveriges bagare och konditorer, som enligt http://www.brodinstitutet.se sägs ligga bakom institutet, bara satsa på glutenfria alternativ så har de ju konsumenterna med sig. Medvetenheten om hur gluten påverkar sprider sig med stormsteg. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Fast det är ju inte bara gluten som är problemet. Vete innehåller ju en massa annat som vi inte tål heller. Men jag skulle kunna tänka mej ett juste dinkelbröd eller bovetebaserat. Jag KOMMER att äta bröd igen när jag når mina mål, fast inte fralla och sirapslimpa precis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengt Nilsson Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Björn Hammarskjöld har fått svar från Brödinstitutet: Svar från och till Brödinstitutet 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Fast det är ju inte bara gluten som är problemet. Vete innehåller ju en massa annat som vi inte tål heller. Men jag skulle kunna tänka mej ett juste dinkelbröd eller bovetebaserat. Jag KOMMER att äta bröd igen när jag når mina mål, fast inte fralla och sirapslimpa precis Min dotter är veteallergiker. Vete är släkt med gräs och hon är även gräspollenallergiker. Jag har läst så mycket om vete och hur det har "förädlats" för att tåla mer, både väder och angrepp, att det har gjort vetet nästintill giftigt för oss. Helt sinneslöst att man tillåts fortsätta med det och att människan ska äta ännu mer vete för vete göms i många livsmedel där man inte tror att det ska förekomma!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.