Jump to content

Sprida LCHF budskapet


Realisten

Recommended Posts

Hej!

 

Vår sjukvård styrs ju mycket av mängden tillgängliga finansiella medel, d v s skattepengar.

 

Vore det inte en idé att försöka få med dem som håller i kassakistan, alltså våra landstingspolitiker, på lchf tåget? Skulle dessa herrar och damer få klart för sig att om diabetiker, överviktiga, epileptiker mfl gick över till lchf, gärna på sjukvårdens inrådan, så skulle det hjälpa många av dessa patienter, men också kunna spara många sköna miljoner i minskat vårdbehov. Det om något skulle väl vara en dröm för en landstingspolitiker?

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Det vore intressant också och känna till om det finns LCHf:are i rikdsdan  och därmed försöka påverka de folkvalda.

Jag har läst någonstans att Göran Hägglund (Kristdemokraternas partiledare) äter någon form av LC, att han aktar sig för kolhydrater. Han gick ner flera kilon häromåret på det sättet.

 

Han är Socialminister och "chef" över Socialdepartementet, det departement som styr över vård och omsorg. Så egentligen är väl rätt man på rätt plats just nu. http://www.regeringen.se/sb/d/7473. Dock har väl politiker inte så mycket att säga till om vilka praktiska råd som ska ges inom sjukvården Jag tycker dock att han skulle kunna eska lite till objektiv forskning.

 

Politiker är FOLKVALDA (dock inte ministrar - dem väljer stadsministern), d.v.s. att det är VI som väljer vilka det är som ska regera och bestämma över oss. Tillsammans kanske vi kan producera en lista där vi listar vilka politiker som är positiva till LCHF. En sådan lista kan vara bra att ha om man vill kryssa vilka politiker som ska få styra från riksdagen, landstinget och kommunen.

 

Riksdagsmän generellt är lätta att få kontakt med (http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Bokstavsordning/). Det är bara att höra av sig till dem. De är så glada över att få lite kontakt med presumtiva väljare - det är bara att ringa eller maila. Ministrar däremot brukar vara ganska svåra att komma i kontakt med.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har ni listval eller personval i kommunalvalen hos er i Sverige? Här i Finland är det de vanliga väljarna som bestämmer vem ur ett visst parti som kommer in. Tex kan det rentav gå så att en partiledare inte kommer in. Man räknar hur många röster ett parti får och utgående från det tilldelas partiet antal platser. Sen väljs de ut som kommer in utgående från hur många röster de fått. Detta möjliggör stor förnyelse vid varje val. Och man kan verkligen påverka vilka som kommer in. Gamla gardet kan inte klamra sig fast vid makten. Med vårt system kan man fråga en politiker om han eller hon är LCHFpositiv och rösta utgående från det. Men ännu är inte LCHF så stort här att den här diskussionen skulle föras.

 

En tanke kunde vara att engagera var "skrikhals", populisten Soini ;) Han är ju som känt emot allt vad etablissemang heter. Och har relativt stor makt. Som för en gångs skull skulle kunna användas till något vettigt. Men inte skulle jag rösta på honom själv... Han vill troligen göra vårt tvåspråkiga land enspråkigt och partiet är känt för rasistiska frontfigurer. Ja ni förstår.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...