Jump to content

Det med mängd


Recommended Posts

Jag skulle helst vilja äta utan att räkna något! Men jag antar att lite koll måste jag ha. Det är främst fettet som jag tycker är svårt att hålla ordning på i synnerhet som jag har lite fettskräck.

 

Om jag tar min första dag nu då.

Turkisk yoghurt med hallon typ 10 st samt 1 ägg. Lunch, 2 oppisar med ost och bacon, paprika, omelett på gulor stekt i smör. 3 små röda ostar, bel ngt. Till middag, ett tunt revbenspjäll, blomkålsgratäng (gjord på grädde och mozzarella). Kaffe med 1/2 dl vispgrädde. Är det tillräckligt med allt?

Link to comment
Share on other sites

Eh.. oftast är det proteinet som är svårast att ha koll på.. fett känner du på mättnaden hur länge den varar.

 

Du kan lätt addera mer grönsaker.. ät hur mycket gräna blad som helst för någon futtig kolhydrat.

 

Grejen är att det inte behövs särskildt mycket fett om man redan valt feta matvaror.. dvs ägg.. cirka 60E% fett, lax 60E% fett, balndfärs.. cirka 60E% fett.. osv.

 

Och då inser man lätt att det bara krävs normala mängder smör för stekning och sås.. så hoppar måltiden plötsligt upp mot 80E% fett!

 

Äter man däremot kyckling, torsk, fläskfile, oxfile.. så tarvar det som regel någon fet sås eller gucka.. det märker du ju själv, tuggan växer ju i munnen utan fett.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...