Jump to content

Vad intresserar forumgästerna förutom maten?


Fjutt

Recommended Posts

Kul idé! Mina intressen:

 

- Mänsklig kommunikation och mänskligt beteende (lingvistik, retorik och det mesta om hur vi interagerar). Hur man blir bättre på det.

- Vetenskapsteori (i brist på bättre ord). Hur forskning utförs, presenteras  och utnyttjas. Ofta mer intressant än själva resultaten.

- Italien! Språket och kulturen, inte minst musiken (https://www.youtube.com/user/norfolkhusse/feed).

- Allmänt intresserad av hur åsiktsstämningar och "trender" skapas och sprids, manipulation i media osv.

- Jobbar med datorsupport, men är egentligen måttligt datorintresserad.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kul!

 

-Projektledare (certifierad) och brinner verkligen för projektledning

-Tränar gärna och ofta på Friskis där jag är engagerad på ideell basis

-Älskar att resa, har alltid en eller två resor planerade och på gång, med familjen eller vänner, kort eller långt, spelar ingen roll!

-Gillar att greja i trädgården men har lite ont om tid ...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:)

 

Jag är jurist (inriktad på affärsjuridik) som älskar att sticka och virka. Och som tycker om att organisera och planera saker (till andras förtvivlan). Njuter av att vara ute i naturen på hajk och laga mat över öppen eld, även om det inte händer lika ofta sen jag fick barn. Men när de blir större ska det ökas på igen!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kul idé!

 

- Fd marknadsförare och journalist, blev lic kostrådgivare i februari i år. Kör eget (nystartat).

- Gillar att plocka svamp och rensa ogräs (mitt sätt att meditera). Har aldrig satt en endaste liten lök.

- Älskar att resa, helst till värmen.

- I tre års tid har jag försökt att komma igång med löpning, kör ett program (C5K) som jag tycker är bra. Men jag kommer aldrig "i mål"  :D

- Älskar tung styrketräning. Tyvärr har jag dragits med skador i över ett år och inte kunnat träna. Tror däremot att yoga kan vara bra för min kropp ett tag framöver.

- Älskar att äta! Jag kan bli tårögd av rörelse när jag äter riktigt god mat. Eller dricker en god skumpa  :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kul idé! Mina intressen:

 

- Mänsklig kommunikation och mänskligt beteende (lingvistik, retorik och det mesta om hur vi interagerar). Hur man blir bättre på det.

- Vetenskapsteori (i brist på bättre ord). Hur forskning utförs, presenteras  och utnyttjas. Ofta mer intressant än själva resultaten.

- Italien! Språket och kulturen, inte minst musiken

Nämen Mats! Så trevligt!

Själv har jag bodde jag i Italien i drygt 10 år och älskar landet! Har du tittat på barnen som sjunger med Antonella Clerici! Visst är de otroliga! Och musiken är underbar från Puccini till Festival di Sanremo!

 

Jag är dessutom intresserad av historia (ffa antikens) trädgård och natur...

 

Kul idé Fjutt!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ursprungligen förskollärare, men gick in i den berömda väggen för över ett decennium sedan och har inte kunnat återvända till mitt älskade yrke efter det. Har också jobbat i kök. För närvarande sjukskriven och arbetslös. 

 

Textilnörd av stora mått. Stickar, kardar, spinner, väver, knypplar... you name it. Det mesta växlar jag med, är lite periodare. Men stickningen finns alltid med, det är inte många dagar på ett år då den inte plockas fram.

 

Trädgården är intresse nummer två. Odlar grönsaker så det står härliga till och fyller just nu frysen med diverse godsaker inför vintern.

 

Har alltid varit en läslus av stora mått, men efter utbrändheten är koncentrationsförmågan oftast tyvärr inte tillräcklig. Men ljudböcker fungerar, så det lyssnar jag mycket på. Och så gillar jag att se på film, fast det är mest en vintersyssla.

 

Ja, så älskar jag musik, är löjligt förtjust i instrument och har med åren samlat på mig ett gäng som jag "leker" med när ingen hör på. Det låter inte vackert, men oj vad kul det är!  :D

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kul idé  ^_^

 

Jag är IT-konsult/Webbexpert som har förmånen att kunna jobba periodvis hemifrån, så pendlar en hel del mellan Stockholm och Järvsö.

Sen jag stötte på det här med LCHF så har det mesta jag läst varit inom området kost/hälsa, typ Matrevolutionen, Ett sötare blod, Kolesterolmyten, Sockerbomben. Läser just nu samtidigt Forskningsfusket och Vegomyten. Sen ligger det mer av samma slag  i bokhyllan och väntar... Annars läser jag mest historiska romaner eller ser en bra film.

Mycket aktiv golfare på sommarhalvåret och åker en del skidor på vintern. Och eftersom jag har ett gammalt hus så blir det en hel del pyssel med det också.

 

Singel  ;)

Link to comment
Share on other sites

Jag är AV-tekniker på statlig myndighet men jobbar för tillfället kanske lite mer IT-inriktat fast det varit så tidigare också. Har jobbat som omvärldsbevakare, haft fik, jobbat som labb-biträde i naturvetenskaplig forskningsmiljö (fast jag har utbildning inom humaniora men hurra för det nu med mitt intresse för kost och hälsa). Mycket musikintresserad, har varit aktiv musiker i perioder - elektronisk musik mest. Just det, när det gäller idrott är det yoga och fotboll som gäller. OCH är mkt förtjust i Italien, ska snart dit på yogaläger.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Till yrket elingenjör och Kax-Fia. Hemma mer av saftande, syltande och bullbakande mamma. Drömmer om att flytta hem till landet men kompromissar med stor tomt i villasamhälle på landet där jag hoppas kunna bygga min potager (fransk köksträdgård). Älskar att resa både privat och i tjänsten. Har förhoppningsvis MC-kort inom ett par veckor så jag själv kan tuffa runt på min Suzuki Intruder (jag vet, HD-wannabe... ;) ).

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ta hand om nyfödd son först och främst

 

och blir det tid över, vilket det sällan blir nu för tiden så pysslar jag gärna med:

 

Thaiboxning

Figurspel/rollspel

Film & serier

Historia

Konst & design

 

Försökte rangordna lite, mest för min egen skull men kom på att att alla intressen kommer och går och återkommer igen :)

 

Önskar jag hade en liten plätt man kunde odla på.....örter och grönsaker hade varit kul att fixa eget :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Utbildad mekaniker men har jobbat med allt. Civil till vi äntligen införde yrkesarme och numera soldat i Flygvapnet. 

Åka hoj är ett stort intresse, köpte första redan i högstadiet. Bygger gärna och har idag en amatörbyggd kort och tjock harley (inte byggd av mig), en något modifierad sportster, en BSA långgaffel jag byggt själv samt en -68 Triumph blockmotor som jag ska göra något kul av när jag blir pensionär.

Gillar såklart mat. Löpning likaså och då i fivefingers. 

Har också setts med ett glas rom, vitt vin eller något annat gott. Ofta en cigarr :) Morrar gärna åt rekryter, träskallar och annat löst folk men sällan åt fina människor som er ;)

Jag har säkert glömt något men då får ni ta reda på mer under våra trevliga Stockholmsträffar, kryssningen eller campingen i Säffle. Om ni törs era ¤%&%(/%&¤&(=T¤""!, eh, jag menar, fina människor.

 

Ja för tusan, glömde att jag gärna reser och gillar att jobba i konstiga länder befolkade av människor med udda intressen.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag arbetar som HR-Specialist med inriktning på arbetsrätt, avtalsrätt löner och förmåner. Det geografiska ansvarsområdet är Norden och Baltikum men fokus ligger på Sverige...

På fritiden bloggar jag en del och så blir det mycket spel i alla analoga former. Det målas små figurer och byggs spelbord och spelas rollspel. Säljer även spel på Narren i Katrineholm... :-)

 

Bästa skivan som någonsin spelats in är: Forever Young - Alphaville

Bästa boken som någonsin skrivits är: The God Delusion - Richard Dawkins

Bästa filmen som någonsin spelats in är: Robocop - Verhovens "original".

Bästa TV-Serien som någonsin visats är Buffy the Vampire Slayer

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Här och var har jag fått en känsla av nyfikenhet kring vem den här obstinata drummeln Tiny Tom s.a.s. "är" så jag tänkte vara ganska mångordig i detta sammanhang pga detta.

 

Fritänkande: Att helt enkelt tänka själv och att medvetandegöra ett möjliggörande av detta. Fascineras ofta mer av människor med diametralt motsatta åsikter än vad jag själv har...så länge de utgår från uppenbar egen tankeförmåga och analys. Därmed inte sagt att jag håller med dem för det. Under senare år har jag lärt mig mest av den typen av människor antingen genom att de bekräftar sådant jag redan trodde mig veta eller genom att de ger mig nya infallsvinklar som tvingar mig revidera tidigare ståndpunkter antingen så de blir starkare eller måste överges eller helt enkelt ger nya argument emot deras resonemang.

 

Makt: Konceptet makt är väldigt intressant då det färgar allt i vår värld. Jag är alltså inte megaloman...än. :) Det finns i regel inget problem som inte påverkas av maktförhållanden. Insikten därom gör mig också periodvis väldigt cynisk. Detta ämne är så brett och utgår från ledarskap, massmanipulation/PR, kommunikation, retorik, ekonomi etc etc.

 

Äkthet och högre värden: Så mycket i dagens samhälle är trams, falskt eller utgår från andras särintressen på bekostnad av många högre värden. Människor överlag bär ofta masker, antingen av (omedvetet) tvång eller (medvetet) manipulationssyfte. Det är allt svårare att finna människor som bara..."är" och vågar/kan vara något de verkligen vill. Jag är inget undantag men det finns en medvetenhet och strävan åt något bättre men det är tyvärr ofta ett moment 22 att få till praktiskt. Låter sannolikt mer pretto än vad det är menat. Menar egentligen att livet och samhället i stora drag känns alldeles för ofta som en reklamfilm av Procter and Gamble. Utslätat, intetsägande, harmlöst och utan djup. Jag tror det är skadligt inte bara individuell nivå utan även på kollektiv nivå med den utvecklingen.

 

Träning: Behöver jag skriva om det...? :)

 

IT: Började programmera som 11-åring på en Commodore 64. Det ena ledde till det andra och bredde senare ut sig till att omfamna aktiviter inom den s.k. "scenen". Allt från knäckning av spel, hacking, phreaking, demo- och spelkodning har varit på agendan. För den som ryggar tillbaka av detta så är jag i gott sällskap. Sveriges spelindustri hade inte funnits utan scenen. Steve Jobs och Wozniak byggde den ekonomiska plattformen till Apple genom att sälja phreakingutrustning etc etc. Det är i ljuset av detta det blir smått patetiskt att höra "scenen" utmålas som något slags demoniskt och ondskefullt i media. Inser att det här riskerar nog inte att förstås av andra än de redan insnöade så om ni vill ta med er något enkelt i bakhuvudet så betänk då att den där iPhonen ni kanske har i fickan INTE hade legat där om det inte vore för att Silicon Valley-eran utgått från en gränslös syn på vad som går att göra med datorer/digital teknik. Denna gränslöshet omfattade också sådant som sedermera lagreglerats...på gott och ont. Kreativitet gör sig inte bakom lås och bom...vilket väl också ger en hint om varför de flesta politruker i dessa valtider framstår som så fullständigt befriade från sann kreativitet. Även intellekt kan sättas bakom lås och bom uttryckt annorlunda... ;)

 

Under senaste decenniet har FLOSS/Open Source-världen intresserat mer och mer. Området säkerhet är mycket intressant och lär bli allt mer intressant framöver med tanke på hur allting snart beror av eller de facto är en dator.

 

Mitt intresse för IT enligt ovan lade för övrigt grunden till min huvudsakliga karriär. Jag är m.a.o. autodidakt även inom detta område (förutom ex. kost/träning/hälsa).

 

Politik: Det här är tätt kopplat till punkten makt. Det är samtidigt demokratins verktyg...och jag bedrövas av hur illa det står till med detta/denna idag. En källa till frustration tyvärr. Demokrati har förvandlats från ett verktyg för förändring/mänsklig och samhällelig utveckling till ännu en arena för karriärister och skrupelfria människor. Att dessa människor förvisso i begynnelsen ofta närmat sig politiken baserat på övertygelse/värderingar men som under resans gång förblindats/bedövats av "the power and the glory" är en annan historia. Det är trots allt konsekvenser och resultat som räknas. Jag har tyvärr sett det här lite från "insidan" och det är egentligen inte konstigare än vad man ofta finner på vilken ordinär arbetsplats som helst. Möjligtvis mer utstuderat, intensivt och påtagligt och betydligt mer "cutthroat".

 

Relationer: Goda nära vänner och min knodd är mycket viktiga i mitt liv. Kanske inte trots utan tack vare att jag egentligen är en naturlig "loner"...om än social sådan när tillfälle bjuds eller dito uppstår. Jag värderar min egentid mycket således.

 

Musik: Musik har alltid varit en viktig del i mitt liv. Smaken är väldigt bred och dikteras egentligen mest av sinnesstämning och kontext. Rammstein och relativt nyupptäckta Sabaton funkar i regel bra i gymet. Bach och Beethoven går andra tider hem och så där emellan så kan nämnas musik som bl.a. Gorillaz, ELO, Snoop Dogg, Springsteen. Blir nästan dumt att nämna specifik musik eftersom det finns så mycket jag uppskattar. Det enda jag haft lite svårt för är hästjazz (country) och opera. Det senare förändrades dock en aning kvällen jag såg Pavarotti på ett väldigt sommarvackert Stadion i Stockholm. Stark upplevelse trots att kritikerna hävdade att han passerat bäst-före-datum.

 

Film: Det här är minst sagt lika svårt att häkta in enligt någon slags kategorisering av favoriter/filmtyp som föregående punkt. Ett bra tips är att kolla in IMDB Top-250-listan. Jag har väl sisdår 5 kvar att se (max). Det blir även här knepigt att spontant ge uttryck för favoriter även om Gudfadernfilmerna, Taxi Driver, Nyckeln till frihet och några till tenderar dyka upp i tankens värld då. Regissörer som Tarantino, Eastwood, Allen brukar alltid funka. Bland dokumentärfilmare är jag förtjust i allt av BBC-medarbetaren Adam Curtis.

 

TV: Jag brukar uttrycka det som att jag avskyr tv men älskar tv-serier. Några axplock: Deadwood, Sopranos, House of Lies (både den senare med Kevin Spacey och engelska originalet), Breaking Bad, Sons of Anarchy, In Treatment...etc etc etc.

 

Humor: Gillar stå-upp en hel del och favoriterna där är George Carlin och Bill Hicks. Finns flera men nämner jag flera så får jag hålla på länge. De nämnda sticker ut då de hade intellekt, hjärta och mod. Stå-upp som inte provocerar (och då menar jag "på riktigt") har inte samma tyngd och relevans.

 

Skrivande: ;) Gillar att skriva. Punkt.

 

Typ så.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Kul idé!

Är pensionär sedan 1 år. Tidigare vd-assistent på stort företag. Ägnar tid åt att rulla barnvagn och följa barnbarn till ridskola. Ridit själv i många år, nu till stora delar nedlagt pga kroppsliga besvär.

I övrigt ett stilla pensionärsliv utan hets och stress.

Mycket resor framförallt till favoritband Grekland.

Link to comment
Share on other sites

Sjökapten, är för närvarande anställd som befälhavare i ett danskt fartyg.

När jag är hemma jobbar jag med huset, eldar ibland med ved vilket innebär en hel del kroppsarbete eftersom jag köper den i fallande längd av bonden bredvid. Trädgården på 3000 kvm varav 1500 anlagd behöver mig ibland.

Jag har en hund som vill ha promenader.

Gillar att:

Läsa och umgås med familj och vänner. Ta en resa till Medelhavet med frun ibland.

Jag fascineras av hur vanligt det är att politiker, läkare och media kan slänga sig med hel och halvlögner. Uttala sig tvärsäkert om saker som dom bevisligen inte har en aning om. T ex kost, fett och klimatproblemen. Jag tror att det  påstådda klimathotet kan bli nästa stora skandal. Jag är inte säker men jag tror det och kan inte diskutera det eftersom jag inte är sakkunnig. Något som jag delar med de flesta s k experter som uttalar sig i frågan. Den som lever får se.

Link to comment
Share on other sites

 

IT: Började programmera som 11-åring på en Commodore 64. Det ena ledde till det andra och bredde senare ut sig till att omfamna aktiviter inom den s.k. "scenen". Allt från knäckning av spel, hacking, phreaking, demo- och spelkodning har varit på agendan. För den som ryggar tillbaka av detta så är jag i gott sällskap. Sveriges spelindustri hade inte funnits utan scenen. Steve Jobs och Wozniak byggde den ekonomiska plattformen till Apple genom att sälja phreakingutrustning etc etc. 

 

White hat or black hat?  :)

Link to comment
Share on other sites

Jag bor i landets nordligare ände. Fritidspedagog till yrket och jobbar heltid för att ekonomin ska gå ihop. Har en sambo som jag älskar och vi har tre barn på 13, 11 och tre år. Vet knappt vad egna intressen är, men det händer att jag tar mig tid att läsa en bok bara för min egen skull. Dålig på praktiska göromål som städning, hinner sällan ikapp vad som borde göras... Vill tro att jag är bättre på att ge mina barn av min tid och lyssna på dem i stort och smått, även om tålamodet ibland kan svika om det varit mycket på jobbet.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Här och var har jag fått en känsla av nyfikenhet kring vem den här obstinata drummeln Tiny Tom s.a.s. "är" så jag tänkte vara ganska mångordig i detta sammanhang pga detta.

 

Fritänkande: Att helt enkelt tänka själv och att medvetandegöra ett möjliggörande av detta. Fascineras ofta mer av människor med diametralt motsatta åsikter än vad jag själv har...så länge de utgår från uppenbar egen tankeförmåga och analys. Därmed inte sagt att jag håller med dem för det. Under senare år har jag lärt mig mest av den typen av människor antingen genom att de bekräftar sådant jag redan trodde mig veta eller genom att de ger mig nya infallsvinklar som tvingar mig revidera tidigare ståndpunkter antingen så de blir starkare eller måste överges eller helt enkelt ger nya argument emot deras resonemang.

 

Makt: Konceptet makt är väldigt intressant då det färgar allt i vår värld. Jag är alltså inte megaloman...än. :) Det finns i regel inget problem som inte påverkas av maktförhållanden. Insikten därom gör mig också periodvis väldigt cynisk. Detta ämne är så brett och utgår från ledarskap, massmanipulation/PR, kommunikation, retorik, ekonomi etc etc.

 

Äkthet och högre värden: Så mycket i dagens samhälle är trams, falskt eller utgår från andras särintressen på bekostnad av många högre värden. Människor överlag bär ofta masker, antingen av (omedvetet) tvång eller (medvetet) manipulationssyfte. Det är allt svårare att finna människor som bara..."är" och vågar/kan vara något de verkligen vill. Jag är inget undantag men det finns en medvetenhet och strävan åt något bättre men det är tyvärr ofta ett moment 22 att få till praktiskt. Låter sannolikt mer pretto än vad det är menat. Menar egentligen att livet och samhället i stora drag känns alldeles för ofta som en reklamfilm av Procter and Gamble. Utslätat, intetsägande, harmlöst och utan djup. Jag tror det är skadligt inte bara individuell nivå utan även på kollektiv nivå med den utvecklingen.

 

Träning: Behöver jag skriva om det...? :)

 

IT: Började programmera som 11-åring på en Commodore 64. Det ena ledde till det andra och bredde senare ut sig till att omfamna aktiviter inom den s.k. "scenen". Allt från knäckning av spel, hacking, phreaking, demo- och spelkodning har varit på agendan. För den som ryggar tillbaka av detta så är jag i gott sällskap. Sveriges spelindustri hade inte funnits utan scenen. Steve Jobs och Wozniak byggde den ekonomiska plattformen till Apple genom att sälja phreakingutrustning etc etc. Det är i ljuset av detta det blir smått patetiskt att höra "scenen" utmålas som något slags demoniskt och ondskefullt i media. Inser att det här riskerar nog inte att förstås av andra än de redan insnöade så om ni vill ta med er något enkelt i bakhuvudet så betänk då att den där iPhonen ni kanske har i fickan INTE hade legat där om det inte vore för att Silicon Valley-eran utgått från en gränslös syn på vad som går att göra med datorer/digital teknik. Denna gränslöshet omfattade också sådant som sedermera lagreglerats...på gott och ont. Kreativitet gör sig inte bakom lås och bom...vilket väl också ger en hint om varför de flesta politruker i dessa valtider framstår som så fullständigt befriade från sann kreativitet. Även intellekt kan sättas bakom lås och bom uttryckt annorlunda... ;)

 

Under senaste decenniet har FLOSS/Open Source-världen intresserat mer och mer. Området säkerhet är mycket intressant och lär bli allt mer intressant framöver med tanke på hur allting snart beror av eller de facto är en dator.

 

Mitt intresse för IT enligt ovan lade för övrigt grunden till min huvudsakliga karriär. Jag är m.a.o. autodidakt även inom detta område (förutom ex. kost/träning/hälsa).

 

Politik: Det här är tätt kopplat till punkten makt. Det är samtidigt demokratins verktyg...och jag bedrövas av hur illa det står till med detta/denna idag. En källa till frustration tyvärr. Demokrati har förvandlats från ett verktyg för förändring/mänsklig och samhällelig utveckling till ännu en arena för karriärister och skrupelfria människor. Att dessa människor förvisso i begynnelsen ofta närmat sig politiken baserat på övertygelse/värderingar men som under resans gång förblindats/bedövats av "the power and the glory" är en annan historia. Det är trots allt konsekvenser och resultat som räknas. Jag har tyvärr sett det här lite från "insidan" och det är egentligen inte konstigare än vad man ofta finner på vilken ordinär arbetsplats som helst. Möjligtvis mer utstuderat, intensivt och påtagligt och betydligt mer "cutthroat".

 

Relationer: Goda nära vänner och min knodd är mycket viktiga i mitt liv. Kanske inte trots utan tack vare att jag egentligen är en naturlig "loner"...om än social sådan när tillfälle bjuds eller dito uppstår. Jag värderar min egentid mycket således.

 

Musik: Musik har alltid varit en viktig del i mitt liv. Smaken är väldigt bred och dikteras egentligen mest av sinnesstämning och kontext. Rammstein och relativt nyupptäckta Sabaton funkar i regel bra i gymet. Bach och Beethoven går andra tider hem och så där emellan så kan nämnas musik som bl.a. Gorillaz, ELO, Snoop Dogg, Springsteen. Blir nästan dumt att nämna specifik musik eftersom det finns så mycket jag uppskattar. Det enda jag haft lite svårt för är hästjazz (country) och opera. Det senare förändrades dock en aning kvällen jag såg Pavarotti på ett väldigt sommarvackert Stadion i Stockholm. Stark upplevelse trots att kritikerna hävdade att han passerat bäst-före-datum.

 

Film: Det här är minst sagt lika svårt att häkta in enligt någon slags kategorisering av favoriter/filmtyp som föregående punkt. Ett bra tips är att kolla in IMDB Top-250-listan. Jag har väl sisdår 5 kvar att se (max). Det blir även här knepigt att spontant ge uttryck för favoriter även om Gudfadernfilmerna, Taxi Driver, Nyckeln till frihet och några till tenderar dyka upp i tankens värld då. Regissörer som Tarantino, Eastwood, Allen brukar alltid funka. Bland dokumentärfilmare är jag förtjust i allt av BBC-medarbetaren Adam Curtis.

 

TV: Jag brukar uttrycka det som att jag avskyr tv men älskar tv-serier. Några axplock: Deadwood, Sopranos, House of Lies (både den senare med Kevin Spacey och engelska originalet), Breaking Bad, Sons of Anarchy, In Treatment...etc etc etc.

 

Humor: Gillar stå-upp en hel del och favoriterna där är George Carlin och Bill Hicks. Finns flera men nämner jag flera så får jag hålla på länge. De nämnda sticker ut då de hade intellekt, hjärta och mod. Stå-upp som inte provocerar (och då menar jag "på riktigt") har inte samma tyngd och relevans.

 

Skrivande: ;) Gillar att skriva. Punkt.

 

Typ så.

Vilket generöst svar! Hela ditt inlägg ger mig en fin bild av vad du tycker är viktigt. Inlägget om äkthet och högre värden läser jag med bilden av Lars Forssell nånstans inne i pannan, han skrev om maskspel. Den dikten minns jag ännu efter sådär en fyrtiofem år.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sjökapten, är för närvarande anställd som befälhavare i ett danskt fartyg.

När jag är hemma jobbar jag med huset, eldar ibland med ved vilket innebär en hel del kroppsarbete eftersom jag köper den i fallande längd av bonden bredvid. Trädgården på 3000 kvm varav 1500 anlagd behöver mig ibland.

Jag har en hund som vill ha promenader.

Gillar att:

Läsa och umgås med familj och vänner. Ta en resa till Medelhavet med frun ibland.

Jag fascineras av hur vanligt det är att politiker, läkare och media kan slänga sig med hel och halvlögner. Uttala sig tvärsäkert om saker som dom bevisligen inte har en aning om. T ex kost, fett och klimatproblemen. Jag tror att det  påstådda klimathotet kan bli nästa stora skandal. Jag är inte säker men jag tror det och kan inte diskutera det eftersom jag inte är sakkunnig. Något som jag delar med de flesta s k experter som uttalar sig i frågan. Den som lever får se.

Tror men vet inte! Ibland är magkänslan god nog? Inte minst för folk som käkar enligt lchf?!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spännande läsning!

 

Jag är gymnasielärare i historia och svenska och undervisar på Bygg, VVS och Teknikprogrammet. Jag älskar mitt jobb! En äldre kollega brukar prata om "pedagogisk brunst" - ett tillstånd när man inte kan sova för att man skapar lektioner och tänker ut smarta ingångar till komplexa saker. Jag lider ofta av den åkomman och njuter fullt ut av att befinna mig i klassrummet. Den bild som media ger av en skola i djup kris känner jag inte igen och den bilden retar mig oerhört. 

 

Jag är fyrbarnsmamma och det älskar jag också! Här är jag dock lite mer nervarvad och njuter gärna av samtal, god mat och soffhäng. Vi har en sommarstuga vid piteälven där vi samlar energi och går ner i varv. 

 

Jag bloggar om mat och annat. När barnen blir äldre ska jag skriva mera. I skrivbordslådan finns minst två romanprojekt påbörjade: ett relationsdrama i skolmiljö och en skräckbok som tar sin utgångspunkt i min sommarstuga :) 

 

Jag spelar teater och sjunger i kör. Svinkul!

 

Jag älskar vin och är aktiv i Munskänkarna. Kombinationen mat och vin är så spännande och intressant och precis som någon skrev innan, så kan även jag också tårögd av lycka när jag äter något extra lyckat. 

 

Böcker förstås. Lyssnar alltid på ljudbok medan jag pendlar till jobbet, 1 timme enkel väg. Just nu har jag avslutat Hjärnkoll på vikten så nu ska jag ge mig på något annat. Kanske en lättsam deckare...

 

Trevlig helg!

 

/Anneli.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kul att få lära känna er lite bättre.

Jag är kund- och säljsupport för telefoni och pendlar 2 timmar enkel resa 3 dagar i veckan, men har förmånen att få distansarbeta hemma de andra 2. (Vissa fördelar av att vara gammal :P )

Förutom att jag snöar in på kost är jag en trädgårdsnörd av stora mått. När jag flyttade hit för typ 9 år sedan fanns bara kirskål och sly. Nu har vi närmare 400 olika sorter med tonvikt på perenner. Det blommar här från tidig april till sen oktober normala år (norr Uppsala).

I sommar har vi haft ett projekt att bygga ett vattenfall av rabarberblad i betong som bara blev SÅ bra. :wub: Tack vare att jag kunnat börja styrketräna har det gått som en dans att skotta grus och bära sten. Nu har jag börjat med att gräva upp en gräsmatta som ska bli en skulptural rabatt.

Men då kanske du odlar dina grönsaker också? Skulle önska jag kunde men rådjur och sniglar förstör det mesta tyvärr.

Link to comment
Share on other sites

Kul idé! :)

Lärare (bland annat...) i grunden. (Totalt ca 20 år) Också varit in i den berömda väggen men tog mig tillbaka till skolan på heltid. En ny, riktigt dålig chef fick mig att ta steget till omskolning så numera jobbar jag som byggingenjör och har gjort sen 1 januari i år! Riktigt kul och framför allt en fantastiskt bra arbetsplats.

 

Har eget hus (med trädgård) på landet. som jag renoverat och fortfarande har en hel del pyssel kvar på.

Älskar det tunga kroppsarbetet med att gräva i lera, kärra storsten eller bära plankor!

Ja, jag vet, alla har vi våra mer eller mindre märkliga laster, men det känns så skönt att använda kroppen till det den är till för! B)

 

Kämpar med att komma igång med min träning men bara jag får bort den eländiga infektionen ur kroppen så ska det nog bli bra med det också.

LCHF'are som på grund av kraftig födoämnesintollerans inte fuskar alls....

Förutom att snickra och gräva i trädgården så tycker jag även om andra hantverk/handarbeten.

Utbildad sömmerska också - tyvärr blir det lite av sömnad nu för tiden.

 

Trivs i naturen, måste ha "höjden" så jag får luft, älskar berget i närheten...

Hund och några kattor, delägare i ett gäng hönor och har tillsammas med några vänner en av tre grisar i en stor hage, så julskinkan i år kommer att bli riktigt fin! :)

 

Tvåbarnsmor, men barnen är vuxna och utflugna...

Singel för övrigt... <_<

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men då kanske du odlar dina grönsaker också? Skulle önska jag kunde men rådjur och sniglar förstör det mesta tyvärr.

jag är jättedålig på att odla ätbart. Min grej är blommor. Som tur är har vi minimalt med sniglar och jag försöker vara smartare än rådjuren
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag har ett stort intresse för det endokrina systems funktion vad gäller energibalans. Detta har det sista året utvecklats till att studera vagusnerven och dess funktion vad gäller energireglering och vilka konsekvenser en dålig funktion kan få. Då detta är relativt outforskade ämnen vetenskapligt finns det få stora studier att bygga sin kunskap kring, utan man får lägga sitt eget pussel utifrån forskningsrapporter publicerade på PubMed, rapporter från mänskliga försökskaniner m.m. Fantastiskt intressant är det iaf för mig som har en ingenjörsutbildning i ett helt annat område :) Men ja, jag tror att det finns för få ingenjörer inom vården.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag har ett stort intresse för det endokrina systems funktion vad gäller energibalans. Detta har det sista året utvecklats till att studera vagusnerven och dess funktion vad gäller energireglering och vilka konsekvenser en dålig funktion kan få. Då detta är relativt outforskade ämnen vetenskapligt finns det få stora studier att bygga sin kunskap kring, utan man får lägga sitt eget pussel utifrån forskningsrapporter publicerade på PubMed, rapporter från mänskliga försökskaniner m.m. Fantastiskt intressant är det iaf för mig som har en ingenjörsutbildning i ett helt annat område :)Men ja, jag tror att det finns för få ingenjörer inom vården.

Klockrent!

 

Just det där med att allt tenderar vara så strikt uppdelat är - misstänker jag - ett gigantiskt slöseri vad gäller potential för framsteg inom de berörda områdena. Det behövs analytiker/ingenjörer inom humanioraområden på samma sätt som vice versa också är sant. Många stora upptäckter/forskare har byggts på just att man haft annorlunda infallsvinkel än normen och därmed ett vidare perspektiv som grund.

 

Väger man då även in aspekter på hur status/lönenivåer påverkar denna utveckling så har man något att bita i. Man kan tycka vad man vill om de människor som skapar hittepå på Wall Street i form av nya spekulationsprodukter av tvivelaktigt vidare värde, ex. de som spelade huvudrollen för den ekonomiska bubblan i USA 2008. Men dumma är de ju i regel inte alls! Tänk om deras kreativitet och förmåga kunde komma andra områden till godo istället? Tanken svindlar.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Allt med ekonomi är per definition endast fördelning och omfördelning av resurser, i många fall i rena casino-artade former inom riskkapitalistvärlden. Teknik och ingenjörsarbete är det som förädlar resurser. Vi behöver därför utbilda färre ekonomer och fler ingenjörer och anpassa samhället efter det. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

- Jobbar som redovisningsekonom. 36år.

- Har 4 barn i åldrarna 3-14år.

- Är tv-serienörd. Favoriterna hittills, Dexter, True blood, Game of thrones, Breaking bad.

- Läste Keplers alla böcker i somras.

- Vill flytta till ett varmt land.

- Tycker choklad är det godaste som finns.

- Historiaintresserad.

- Gillar att läsa läkarböcker och typ gotta mig i äckliga bilder och sjukdomar :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Väldigt vad folk är aktiva och produktiva.

Har ett halvtidsarbete som programmerare hemifrån.

Hjälper till att passa minsta barnbarnet ett par em-dagar i veckan.

Gillar min trädgård, men inte att arbeta i den (ogräsrensning, blä), odlar lite squash, men inte blir det mycket där inte.

Bor på landet och har skog, det blir lite röjning där (mest av min man, som är pensionär), betesmark, men inga djur. Har funderat på får, men det blir inte av, för mycket jobb med stängsling och hus till dem, tyvärr.

 

Jag gillar att ta det lugnt.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Mitt ämne har ebbat ut och jag vill tacka er som svarat. Tack! Intressant och på nåt sätt tror jag det känns bra för många att se att vi är en skara med många olika erfarenheter och jobb. Jag tror olikheterna berikar umgänge och debatt.

Återigen, tack för att ni ville delta!

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...