Ti Ti Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Rotade i skafferiet för att se vad jag behövde handla, och hittade en bortglömd burk tonfisk i vatten. Googlade lite efter uppslag, hittade ett recept där man smulade ner knaperstekt bacon, hade lite egna uppslag. 1 stor glasburk med lock (praktiskt ifall det blir rester över, bara att skruva på locket och ställa in i kylen) 1 finhackad vitlöksklyfta eller torkade vitlöksflingor Örtsalt Saften av en halv ekologisk citron Låt marinera en stund i burken Låt tonfisken rinna av, mosa ned i burken, rör om Häll lite smakrik olja över (själv gillar jag riktigt pepprig olivolja) Rör om igen Koka två ägg till önskad hårdhet, låt svalna Strimla salladslök eller hacka valfri lök över tonfisken Knaperstek bacon i lite smör 1 del majonnäs 2 delar rysk yoghurt valfri mängd Dijonsenap Häll i burken, rör om Finhacka äggen Tillsätt dessa samt smula ned baconet i burken Rör om ordentligt Smaka av Servera med valfria grönsaker Jag kan tänka mig att den smakar ännu bättre nästa dag men det får jag inte veta, för nu har jag ätit den till brunch och är på god väg att äta den till middag. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette67 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Detta måste jag testa! Jag har tre burkar av ABBAs tonfisk i skafferiet och de övriga ingredienserna finns också hemma Tack för tipset! /Jeanette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.