Jump to content

Tarmcancer av stillasittande INTE av rött kött


Erik 2

Recommended Posts

Låter som att man drar kanske aningen fel slutsatser igen. Det står att...

 

 Om man är mer stillasittande så är det större risk att man också samlar på sig mer blodsocker och blodfetter i kroppen och då också större sannolikhet att få inflammationer och cancer.

 

 

Alltså, korrigerar man sitt ätande så att blodsockret hålls jämnt och lågt, liksom att blodfetterna sjunker, minskar väl riskerna ihop med inflammationerna ? Vad denna korrigeringen kallas för, vet vi ju sedan gammalt.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sådan här forskning är nonsens per definition. Man klumpar ihop ett stort antal studier som bygger på enkäter. Sedan kör man statistiska anlyser på det och räknar fram de mest häpnadsväckande samband, i detta fall en riskökning per suttna två timmar! Jodå, säger man, vi har räknat bort andra faktorer. Ha!

Enkäter är alltid enkäter. Luddigt ställda frågor, folk ljuger eller minns inte, utgångspunkten för frågorna har varit olika osv.  Det enda man får säga med den här typen av studier är typ "det har hittats ett möjligt samband". Kausalitet (orsak och verkan) eller uträknade riskökningar finns inte på kartan! Man kan jämföra med den nyligen gjorda genomgången av fetters hälsopåverkan. Där hade man lättare och betedde sig bättre, då man bara konstaterade att man INTE fann några samband. Stor skillnad där. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...