Jump to content

Livsmedelsverket har uppdaterat sin sida om LCHF


nicke_a

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har länge stört mig på hur dålig SLVs sida var om LCHF och i början av sommaren bestämde jag mig för att själv ta tag i det och skriva en ny version. Sagt och gjort skickade jag min version till SLV och fick i början av augusti svar. Jag noterade nu att de har uppdaterat sidan baserat på mina rekommendationer, väldigt kul!

 

OBS att mitt fokus var att uppdatera språket, ej fakta. Mycket var skrivet "mellan raderna" och jag ville att man istället lyfte fram vad som faktiskt var fakta med LCHF. Så är nu fallet vilket jag ser som väldigt positivt. Att hålla sig enbart till fakta och inte åsikter hade den positiva bieffekten att artiklen blev ungefär hälften så lång och inte alls är lika negativ som innan.

 

Kvarvarande faktan på sidan är dock inte korrekt, men nu blir det mycket enklare att ha en debatt om det, vilket jag vill göra härnäst, exempelvis begära källhänvisning till de fakta som listas. Här är t.ex följande saker som nu står i klartext:

 

"LCHF-kost ger inget fullkorn, eftersom fullkorn bara finns i spannmålsprodukter som bröd, pasta, ris och gryn. Fullkorn minskar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt och eventuellt också cancer."

 

"LCHF-kost innehåller ofta mycket mättat fett vilket i allmänhet höjer de farliga blodfetterna. Detta gäller framför allt om man inte går ner i vikt. Man vet att höga blodfetter ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom. Om man byter ut mättat mot fleromättat fett minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom."

 

Den nya sidan:

http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Mat-och-naring/Fragor-och-svar-om-LCHF/

 

Vet ej om man kan hitta nått sätt att se hur sidan såg ut innan, men om någon lyckas hitta en gammal version vore det kul.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...