Jump to content

LCHF är farligaste kosten....


Peter B
 Share

Recommended Posts

Stötte på denna rapporten idag: http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/view/25145

På sidan 10f står en del trevligt om att mängden totalfett liksom mättat fätt inte är relevant för kardiovaskulär risk, men på samma sida skriver de att ett byte av mättat mot fleromättat minskar risken, speciellt för män. Jag förstår inte hur byte till PUFA utöver de få gram av n-3 och n-6 man behöver skulle vara nyttigt. Tvärtom borde ett högt intag av PUFA (speciellt n-6) leda till systemisk inflammation och oxidativ stress; därmed till CVD. Skulle vilja veta vad som ligger bakom dessa resonemang!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Kunde inte låta bli att beställa ett "kolesterolsänkande paket"...

Ska bli spännande att se vad det innehåller :-D

Det bör vara en tvålsmakande kletig smörimitation och en illsöt youghurt. Kanske även margarin gold, som inte smakar fullt lika äckligt som originalet, men nära på. Jag använde sånt förut... Fast margarinet var himla svårt att få i sej. I synnerhet eftersom man skulle använda mager ost som bara smakade plast eftersom det var så farligt med fett.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det bör vara en tvålsmakande kletig smörimitation och en illsöt youghurt. Kanske även margarin gold, som inte smakar fullt lika äckligt som originalet, men nära på. Jag använde sånt förut... Fast margarinet var himla svårt att få i sej. I synnerhet eftersom man skulle använda mager ost som bara smakade plast eftersom det var så farligt med fett.

Då kanske man skulle beställa ett kit. Snart är hösten här och då går det åt en del skokräm.  ;)

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ett direkt sälj-uttalande från Becel med en felutbildad lurad dietist som enda försvar till tokigheterna

 

Nivån på uttalandet är så låg att man häpnar

 

Kolesterol gör alltså kärlen trängre????

Hur då?

 

Inget om inflammation eller glykering som är vad som verkligen orsakar problemen

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Då kanske man skulle beställa ett kit. Snart är hösten här och då går det åt en del skokräm.  ;)

Det finns vegetabiliskt skofett för de veganer som inte vill döda djur men tydligen går omkring med likdelar på fötterna som måste smörjas. Jag tror animaliskt fett är det bästa för skinn. Själv använder jag samma som till träns och sadlar, ett fett från Stübben som är mycket bra. Men det finns mycket bra.

 

Nä, margarin vet jag inte vad man göra med. Bränsle? Stoppa en veke i och använda som ljus?

 

Det går nog att tvätta händerna med, när jag tänker efter. Efter en härlig garagekväll när man är riktigt oljig och skitig om händerna smörjer man in händerna med en rejäl klick för att lösa oljan, sedan tvättar man av det med vatten och sedan med tvål och vatten så man blir av med fettet.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Stötte på denna rapporten idag: http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/view/25145

På sidan 10f står en del trevligt om att mängden totalfett liksom mättat fätt inte är relevant för kardiovaskulär risk, men på samma sida skriver de att ett byte av mättat mot fleromättat minskar risken, speciellt för män. Jag förstår inte hur byte till PUFA utöver de få gram av n-3 och n-6 man behöver skulle vara nyttigt. Tvärtom borde ett högt intag av n-3 leda till systemisk inflammation och oxidativ stress; därmed till CVD. Skulle vilja veta vad som ligger bakom dessa resonemang!

En inte jättevild gissning:

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ett direkt sälj-uttalande från Becel med en felutbildad lurad dietist som enda försvar till tokigheterna

 

Nivån på uttalandet är så låg att man häpnar

 

Kolesterol gör alltså kärlen trängre????

Hur då?

 

Inget om inflammation eller glykering som är vad som verkligen orsakar problemen

Mja...Dietisten verkar ha koll på läget:

 

http://www.hjart-lung.se/hjartlung/uploads/LF/L11331/hjartbl1110.pdf

 

 

(NOT ;-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dietisten ifråga är visst inblandad i andra "produkter" också... http://betaglucare.se/hva-sier-ernaeringsfysiologen/

... och är "expert" på Becels egen blogg: http://blogg.passagen.se/becel/category/Fr%C3%A5ga+experten

... och sitter uppenbarligen också i Dietisternas riksförbunds referensgrupp: http://www.drf.nu/referensgrupper.php

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4v

 

:-)

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Skrattretande. Det tragiska är att jag ser så många plocka ner skiten i sina vagnar när jag handlar. Tillsammans med 3 liter cola, 2 chipspåsar och nåt kilo lösgodis så att det räcker hela fredagskvällen. Ungarna ser också ut som små kopior av sina föräldrar, vilket så klart inte är konstigt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skrattretande. Det tragiska är att jag ser så många plocka ner skiten i sina vagnar när jag handlar. Tillsammans med 3 liter cola, 2 chipspåsar och nåt kilo lösgodis så att det räcker hela fredagskvällen. Ungarna ser också ut som små kopior av sina föräldrar, vilket så klart inte är konstigt.

Många hävdar att de har svårt med vikten pga av arvet. Men man ärver inte bara gener, också matvanor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...