Jump to content

Omprogrammerad hjärna


Gladan

Recommended Posts

Nog tycker jag fortfarande att det är gott med god mat men jag håller med om att det inte är panikartat livsviktigt längre och jag är betydligt mer avslappad när det gäller menyval. Man behöver ju inte krångla till det för det är gott ändå. Lägga ner sin själ på matlagning kan man göra vid högtidliga tillfällen bara

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mnjaeä.. nog för att suget ändrat karaktär.. och inte vill jag längre äta mellanmål heller för det stör min aptitreglering så att maten inte längre smakar lika bra.

 

Och nog så har jag dagar där det råder matleda.. då kan jag äta falukorv med ägg.. strax infinner sig begäret efter mat av hög kvalitet.. som smakar gott i sig.

 

Som stochan är inne på.. får jag bara mat av hyfsad kvalitet så kan jag skjuta specialmaten till särskilda tillfällen.. så länge jag får mat av hyfsad kvalitet vill säga!

 

Och vem ansvarar för att det köps in mat av hyfsad kvalitet.. jo jag själv, iomed att jag är ett enmanshushåll! :angry:  :(  :blink:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Där är jag fortfarande (efter ett år på LCHF). Tycker maten är sååå god. Så fort jag ätit en måltid så börjar jag se fram emot nästa. Inte för att jag är hungrig utanför att jag blir glad av att äta gott.

Håller helt med där! Mat är ett stort glädjeämne i livet. Jag tycker det är lättare att äta otroligt gott nu med lågkolhydratkost. Varje måltid vill jag ska vara en njutning, och näringsrik och mättande.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jag har mer och mer styrt in mig på att maxa näringsinnehåll - mindre fokus på smak. Inte för att det inte är viktigt med smak, men inte varje gång. Jag njuter mer av att äta jobblunchen väldigt asketiskt och grönsaksrik än att leta efter bästa såsen. På helgerna och vissa av kvällarna blir det annat.

Link to comment
Share on other sites

Mat är väl mer ett glädjeämne nu. Förr var det knapra-i-mig-en-brödbit-med-tunn-skiva-ost, eller lunchlådan spagetti-med-köttfärssås(fettsnål), och direkt efteråt "när får jag äta nästa gång?" Idag är lunchlådan ofta samma idag som igår, och enkel - men god, och jag slipper tänka på mat jämt.

Jag minns min förundring över "varför har de så mycket på hyllorna som inte går att äta?" när jag gick igenom affären, då, i början. Brödavdelningen (sniff, sniff, ja det luktar gott; det gör blommor också).  Flingor. Dricka. Sötad yoghurt. Köpa gott bröd till någon annan - ja, vilket bröd är gott?? (och det frågar den som älskade bröd, inte kunde leva utan det!).

Omprogrammerad, absolut!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 

Till lunch kan det räcka med en burk makrill och lite majonäs. Kanske en avocado till. Eller bara några kokta ägg. 

Jag ska bara fylla på med energi, typ. En stekt köttbit med kryddsmör och nåt grönt, men jag märker att jag kryddar mindre och mindre. 

Nästan så det är inte viktigt längre att piffa till smaken, det smakar ändå...eller går ner ändå, för maten i sig har blivit mindre viktigt?

 

 

Känner igen mig precis, efter några månader på kosten. 

 

Och tycker att det är Så Skönt. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...