Y62 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Vad tror ni om försöken med muffins som var en nyhet idag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ɐuuɐ Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Är det FI-muffins eller? Skämt åsido, forskning som inbegriper muffins har jag svårt att ta på allvar... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akewah Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Man kan bara hoppas att dom får svårt att upprepa resultaten från förra gången. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y62 Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 Jag kan mycket väl tänka mig att det är skillnad på graden av förfettning men fettet kommer fortfarande från kolhydraterna i muffins. Det vore mer intressant om det fanns en tredje grupp som åt mättat fett och lågkolhydratkost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Det hela visar ju hur vansinnig forskningen av idag är Bara man förutsätter att det är det mättade fettet som är bov får man genast en stor påse forskningspengar Att det är enorma mängder mjöl och socker man skickar i diabetiker vid testet höjer ingen ens på ögonbrynen åt.. Hur kan vi nånsin komma framåt med den här typen av systemfel inom forskarvärlden? 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Alltså, jag får inte ihop det! Hypotesen är enligt inslaget att fleromättade fettsyror ska kunna förebygga diabetes genom att detta fett inte lagras i levern? Diabetes får man väl inte p g a fettlever eller har jag missat något? Tänker de som så att det är fetman i sig och framför allt den viscerala fetman som ligger bakom diabetes? Här trodde jag i min enfald att det är hög insulinutsöndring orsakad av ett osunt intag av kolhydrater under längre tid som tröttar ut de stackars insulinreceptorerna till att bli resistenta till slut. Och att man då drabbats av diabetes typ 2. Snälla upplys en okunnig människa hur detta hänger ihop, och hur forskning om diabetesförebyggande har kommit att handla om fördelar med fleromättade fettsyror? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ɐuuɐ Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Om jag ägnade mig åt muffinsforskning så skulle jag pröva hypotesen att man blir fet av att äta muffins, och inte fet av att låta bli muffinsarna. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Följ pengarna.. se vem som gett anslagen! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MickeB Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Följ pengarna.. se vem som gett anslagen! Var hittar man den informationen, Zepp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ɐuuɐ Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Alltså, jag får inte ihop det! Hypotesen är enligt inslaget att fleromättade fettsyror ska kunna förebygga diabetes genom att detta fett inte lagras i levern? Diabetes får man väl inte p g a fettlever eller har jag missat något? Tänker de som så att det är fetman i sig och framför allt den viscerala fetman som ligger bakom diabetes? Här trodde jag i min enfald att det är hög insulinutsöndring orsakad av ett osunt intag av kolhydrater under längre tid som tröttar ut de stackars insulinreceptorerna till att bli resistenta till slut. Och att man då drabbats av diabetes typ 2. Snälla upplys en okunnig människa hur detta hänger ihop, och hur forskning om diabetesförebyggande har kommit att handla om fördelar med fleromättade fettsyror? En förfettad lever ger insulinresistens, se t ex här: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20370677 Hur förfettas då levern? En teori är att det beror på överkonsumtion av fruktos. En annan att det beror på överkonsumtion av mättat fett. Det verkar finnas många möjliga orsaker (inklusive alkohol som ju är den mest kända). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
u s Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Får mig att tänka på denna muffinsforskare 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Var hittar man den informationen, Zepp Man Googlar! Bland annat så står Astra Zeneca bakom! Blir himla svårt att få anslag för forskning som reducerar medicin då! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 En förfettad lever ger insulinresistens, se t ex här: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20370677 Hur förfettas då levern? En teori är att det beror på överkonsumtion av fruktos. En annan att det beror på överkonsumtion av mättat fett. Det verkar finnas många möjliga orsaker (inklusive alkohol som ju är den mest kända). Det är ingen teori att det är på grund av överkonsumtion av fruktos och alkohol. Det innefattar den kemiska processen i nedbrytningen av dessa kolhydrater att triglycerider och urinsyra bildas av leverns metabolisering av dem. Denna jämförelse mellan glukos och fruktos tycker jag är bra beskriven: http://youtu.be/dBnniua6-oM?t=47m51s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 En förfettad lever ger insulinresistens, se t ex här: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20370677 Hur förfettas då levern? En teori är att det beror på överkonsumtion av fruktos. En annan att det beror på överkonsumtion av mättat fett. Det verkar finnas många möjliga orsaker (inklusive alkohol som ju är den mest kända). "Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) may increase the risk of type" " Liver fat is highly correlated with all the components of the metabolic syndrome, independent of obesity, and NAFLD may increase the risk of type 2 diabetes and atherosclerosis." En förfettad lever kan ge... Inte samma som att det ger insulinresistens. Visst kan mättat fett ihop med socker vara en av komponenterna och kanske, kanske kan det vara en fördel att baka sockerkaka med en bra olja det är möjligt. Det må vara som det är, de effektivaste sättet att minska risken för leverförfettning och bukfetma är nog inte att avstå från mättat fett utan socker i alla dess former. Jag tycker fortfarande att de går över ån efter vatten och letar där det är ljust för att det är lättare att få anslag. Vad som helst för att få ha kvar det heliga sockret och därpå följande medicinsäljande kassako att söka anslag hos.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 "Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) may increase the risk of type" " Liver fat is highly correlated with all the components of the metabolic syndrome, independent of obesity, and NAFLD may increase the risk of type 2 diabetes and atherosclerosis." En förfettad lever kan ge... Inte samma som att det ger insulinresistens. Visst kan mättat fett ihop med socker vara en av komponenterna och kanske, kanske kan det vara en fördel att baka sockerkaka med en bra olja det är möjligt. Det må vara som det är, de effektivaste sättet att minska risken för leverförfettning och bukfetma är nog inte att avstå från mättat fett utan socker i alla dess former. Jag tycker fortfarande att de går över ån efter vatten och letar där det är ljust för att det är lättare att få anslag. Vad som helst för att få ha kvar det heliga sockret och därpå följande medicinsäljande kassako att söka anslag hos.... Det kan lika gärna vara olivolja som ger fettlever och diabetes 2! Nej, både olivolja och mättat fett (i form av feta inälvor och feta mejeriprodukter som smör) har man i Europa ätit sedan lång tid tillbaka. Först på 1900-talet började man med andra typer av fett såsom margarin och diverse växtoljor i någon större omfattning. Före 1900-talet var det mycket sällsynt med diabetes 2. Alltså kan knappast mättat fett och/eller olivolja orsaka diabetes typ 2. Margarin togs fram i Frankrike på uppdrag av Napoleon för att få ett billigt smörjmedel till kanonvagnarna. Det var alltså inte avsett att ätas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Magnus! Jag måste ha uttryckt mig oklart. Jag tror inte alls att mättat fett ger diabetes alls. Mitt inlägg var ett svar till inlägget innan där hen hade skrivit att leverförfettning ger insulinresistens och sedan hänvisat till en extern länk som jag läste. Min invändning var att även om det var sant det som stod så är det fortfarande fel ställe att leta orsak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.