Jump to content

Alfa-liponsyra, Diabetes T2, Neuropati, LCHF


Carl August Arge
 Share

Recommended Posts

Finns någon som har erfarenhet av tilskottet: Alfa-liponsyra? Specielt mht diabetes och lækning av neuropati.

 

Har inte känt till detta tilskott föränn i dag. Förstår att det används till olika ændamål och æven misbrukas innan ekstrem-træning.

 

Det som intresserar mig mkt, ær om midlet i någon mån kan læka diabetikers fruktade neuropati??

 

Några sæger att det enbart hjælper om man injiserar medlet, men det som jag ser går endast att køpa i tablettform.

 

Avrådas? Rekomenderas?

Link to comment
Share on other sites

Jaa.. det finns i mat och så gör kroppen det själv av oktagonic acid!

 

Oså.. det viktiga!

 

"

Clinical research[edit]
  • According to the American Cancer Society, "there is no reliable scientific evidence at this time that lipoic acid prevents the development or spread of cancer".[67]
  • For peripheral diabetic neuropathy, intravenous administration of alpha lipoic acid leads to a short-term improvement, but there is no good evidence of meaningful benefit when taking it by mouth.[68]
  • A review of literature, using studies available from January 2008, did not find any randomized controlled trials using lipoic acid to treat dementia. Due to the absence of evidence it could not support lipoic acid for the treatment of any form of Dementia.[69]
Clinical Adverse effects[edit]

Side effects of alpha lipoic acid may include headache, tingling or a "pins and needles" sensation, skin rash, or muscle cramps. There have been a few reports in Japan of a rare condition called insulin autoimmune syndrome in people using alpha lipoic acid.[73] The condition causes hypoglycemia and antibodies directed against the body's own insulin without previous insulin therapy. The safety of alpha lipoic acid in pregnant or nursing women, children, or people with kidney or liver disease is unknown.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tack Johanna07. Kan du berätta vilken typ mat du refererar till?  Tack  :)

 

Jag tror det finns i rött kött, speciellt inälvsmat. Broccoli, spenat, brysselkål, betor, morötter, tomater. Tydligen också i något som heter Brewers yeast (bjäst?). Bjäst rekommenderas att man använder sig av på Wahls protocol (i smoothies tex). Jag tror också det är pga av B1.

 

Dr Perlmutter pratade mycket om ALA i sin bok, men jag minns att jag bedömde att just det tillskottet kunde man lätt få via mat. Inget har nämnts om att det är svårt för kroppen att producera eller uppta. Dr Perlmutter verkade också antyda att ALA var något man kunde ta under en övergångsperiod tills man har ändrat sin kost och fått upp näringsintaget. 

 

Undrar om inte det var något som Terry Wahls skrev som gjorde att jag inte har testat det, har testat de mesta annars. Mitt intryck är att med rätt kost så borde kroppen producera tillräckligt med ALA.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...