Jump to content

Allergier


Angelicab

Recommended Posts

Hej!

Jag har ätit strikt lchf i tre veckor och det börjar bli tjatigt. Jag vill ju må bra och vara sund så nu tar jag emot alla tips jag kan.

Jag får massa tips om avokado, hallon, att man kan baka bröd med mandelmjöl etc.

    Jag behöver hjälp innan jag tappar suget på detta, jag är nämligen vansinnigt allergisk mot alla typer av nötter, mot stenfrukter, jordgubbar, i stort sett alla exotiska frukter melon, selleri, alla typer av baljväxter, morot, tomater etc. listan tar aldrig slut. det har inte varit några problem alltså att ställa om till att inte äta frukter. Inget har egentligen varit något problem, jag är så mätt så jag hinner inte fundera över godis längre ;)

Så, om jag bara vill ha ett gott mellanmål eller kvällsmål (äter bara 1-2 ggr per dag nu) och är väldigt trött på helt naturell turkisk yoghurt, vad kan jag äta?

Vad äter ni?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ägg, kokt ägg med majjo

Ostrulle med smör

Skinkrulle med smör

The och kokosfett

Finn Crisp med massor av pålägg (om du tål det)

Mörk Choklad, 90% (inget som mättar, men som kanske gör dig lite glad ;-) )

Tål du vitkål? Någon grönsak alls? I så fall doppa grönsaker  i majonnäs

Ölkorv

Chiapudding (inte testat själv)

Äggmjölk som är smaksatt (googla äggmjölk lchf)

 

Hoppas att nåt funkar!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha... knaperiknus är nog väldigt lokalt dialektalt ord för småplock när man är onöjd eller småsugen på nåt gott. Jag värmer gärna dadlarna så osten smälter lite men det är ju inte så att de blir tillagade... men oliver då? Finns ju med olika smak också

Link to comment
Share on other sites

Hur är det med bovete, rismjöl? Om det funkar så kan du baka goda frallor på det. Googla efter recept, jag kommer inte ihåg idag var jag såg det.

Jag har i alla fall bakat dessa till min dotter som är glutenkänslig men som tål mer kolhydrater än jag. Dock åt jag en halva med mycket smör och ost på och det var riktigt gott och mättande.

Chokladmousse gjord på 1 dl grädde och 1 ruta choklad minst 70%. Smält chokladen i grädden och ställ sedan in i kylen/frysen tills den är riktigt kall. Vispa sedan upp och ät.

Du kanske kan lista vad du tål så kan vi tipsa utefter det :-)

Link to comment
Share on other sites

Om du kan äta avokado och hallon, så är det himla gott att göra "glass" på dem tillsammans. Jag mixar frusna hallon med avokadon, använder en skvätt kokosgrädde i (går väl med vanlig grädde också om du var känslig mot kokos) brukar också lägga i en liten klick honung, men valfritt förstås hur känslig/noga man är.

Link to comment
Share on other sites

ok, jag kan äta mejeriprodukter och ägg, det är inga problem Alla gröna blad, äggplanta och zuccini, broccoli och blomkål, alla typer av kål, gurka, alla typer av fisk och skaldjur även all typ av kött, de flesta kryddor. Svampar i alla former.

 

Det viktigaste av allt, choklad.

 

Jag försöker hålla mig ifrån alla typer av bakverk, även bröd, Bröd är nämligen något av det bästa jag vet så jag vill först ha en fungerande kost utan "mackor". Jag har fått tips om något fröknäcke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...