Jump to content

Radioaktiva ämnen i livsmedel


MKJ
 Share

Recommended Posts

Nu när du tar upp det här undrar man ju osökt hur läget är med resterna efter Tjernobylolyckan i vårt eget land

 

Hur är det med renkött och vilt idag?

Är det ok att äta svamp och grönsaker i mellansverige där de största nedfallen skedde?

 

Det är säkert förhöjda halter i en del livsmedel fortfarande. Troligen kan Livsmedelsverket svara på frågor kring det.

 

Jag funderar själv på hur kontrollen av livsmedel från t e x Spanien och Italien ser ut. Minns inte exakt vilket land som fick mycket nedfall men att hamnade så långt söderut minns jag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...