Jump to content

Sköldkörtelproblem


ixa

Recommended Posts

Jag funderar på att äta enligt LCHF. I våras fick jag sköldkörtelinflammation vilket först göra att man högproducerar hormon och sedan sjunker det och man lågproducerar. Jag äter nu levaxin för att komma upp till normal produktion igen men är ännu inte riktigt där. Detta har gjort att jag lagt på mig några extrakilon och vill nu försöka bli av med dom + några till.

 

Hur fungerar LCHF med sköldkörtelproblem har det någon inverkan?

Någon här som har erfarenhet om detta?

Link to comment
Share on other sites

Jag har själv också hypotyreos och äter LCHF sedan snart 8 månader. Att lämna bort gluten, socker och även mjölkprodukter har ofta en positiv inverkan på sköldkörteln, men allt är ju individuellt. Många som har hypotyreos mår väldigt bra på LCHF och har läst på flera ställen att folk får lov att sänka sin medicindos efter ett tag på kosten. Jag har varit tvungen att öka min dos + tillägg av T3-hormon, men detta har nog inte med kosten att göra utan en annan medicin jag äter som påverkar sköldkörteln negativt.

Jag har lärt mig att om man har hypotyreos så är det inte så hälsosamt att äta strikt LCHF. utan bättre med normal LCHF. Äter man levaxin så behöver levern en del kolhydrater för att kunna omvandla T4 till T3.

Link to comment
Share on other sites

Tack för er svar. Jag började igår så jag hoppas att det ska gå bra. Jag har ju en inflammation i sköldkörtel och vad jag förstod av läkaren så ska jag bara behöva äta levaxin tillfälligt tills mina värden är bra igen. Tror att det är 3-4v kvar innan nästa blodprov så det kan ju bli spännande att se hur jag ligger till då.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...