Annika69 Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Hej. Är ganska ny på LCHF o funderar lite på fetterna man äter. För ganska många år sedan fick jag gallsten o dem opererade bort min gallblåsa. Gallblåsan tar hand om fettet man äter om jag inte har helt fel för mig. Är det någon som vet hur det fungerar för oss utan gallblåsa? Jag mår inte dåligt av fettet jag äter nu, det ända jag ibland kan reagera på är ägg men det gjorde jag även innan jag hade börjat med LCHF kost. Jag mår bra av denna kosten o går ner i vikt.....men undrar ändå. Kan såklart fråga min läkare men är det då en läkare som inte tror på LCHF får man inget rättvist svar. Hoppas någon har erfarenhet o kan hjälpa mig. Annika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Mnjae.. det är levern som producerar gallvätskan, blåsan är mest för förvaring och koncentration! Och äter man fettsnålt så blir den för koncentrerad och kan kristaliseras till grus och stenar! Låter man det gå så långt att det blir stenar så är operation ofta av nöden. Hur som helst, du producerar fortfarande gallvätska för att dispergera fett och annat.. det enda som skulle kunna vara ett problem är att du inte har någon buffert iomed att blåsan är borta.. men det lär du märka hur som helst. Sen så.. iomed att du har ätit LCHF ett tag så märker du att det inte handlar om att äta smör med sked utan mest om att inte vara rädd för normala riktiga feta matvaror med sitt fett oreducerat! Dvs skippa fettsnålt, skippa alla junk kolisar och äta riktig mat!? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
willas Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Jag är uten gallblåsa sedan 23 år och har ätit LCHF i fem år utan problem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glitterbollen Posted January 2, 2015 Share Posted January 2, 2015 Jag har stoora gallstenar och kom på att jag blev varnad om att äta fet mat Det kanske gäller hamburgare och pommes och liknande. Men verkar som att det inte påverkar när man äter LCHF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 2, 2015 Share Posted January 2, 2015 Man kan få problem i början om man varit fettskrämd och sen börjar motionera gallan genom att äta fett. Det är ett övergående problem när väl kroppen funkar som den ska igen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reneebacke Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Följer tråden eftersom jag själv är gallopererad sedan ca 10 år och äter LCHF sedan ca 8 år. Har varit lite oroad för att jag inte kan tillgodogöra mig allt gott som finns i maten jag äter pga fettet kanske inte skulle hinna "tas om hand" men när jag frågade Anna Hallén om detta menade hon att det inte skulle vara några problem. Enda problemet enligt henne är väl detta att man kan bli lös i magen om man äter större mängder fett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.