Jäderås Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Lite nyfiken på vad ni LCHF:are aktivt gör för att ta hand om er tarmfloran (matar den eller tillför nya stammar)?. Någon som köper något speciellt märke på pre/probiotika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Jag tror det är rätt lönlöst att tillföra probiotika med en eller ett fåtal stammar av bakterier Bättre att äta sig till det och att sedan mata upp dom små liven med resistent stärkelse Satsa på råkostsallad med "måttligt sköljda" oskalade rotfrukter som du river Sen följer du upp med någon matskedar potatismjöl en gång om dan Efter nån månad har du mångdubblat antalet arter i tarmen och etablerat ett nytt stabilt ekosystem & förhoppningsvis blivit rejält friskare på kuppen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Ett känt ordspråk säger: " Ånda mot Ända kan allt hända. har inget hänt har någon sig vänt" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Tror det bättre att skapa bra förutsättningar för en lyckad probiotika kur, dvs utesluta allt med gluten eller eventuellt förorenat med gluten, slopa alla gryn och sädeslag samt socker, lchf. Sen återställa tarmflora med en bra kvlaitets probiotika dvs med mer än tio olika stammar och så stort antal baggar som möjligt. Efter detta underhålla med prebiotika tex fermenterade grönsaker och/eller resistent stårelse samt fortsätta med lchf utan gluten. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
willas Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Jag äter surkål nästan dagligen, just för tarmflorans skull. Det skadar åtminstone inte! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Tror det bättre att skapa bra förutsättningar för en lyckad probiotika kur, dvs utesluta allt med gluten eller eventuellt förorenat med gluten, slopa alla gryn och sädeslag samt socker, lchf. Sen återställa tarmflora med en bra kvlaitets probiotika dvs med mer än tio olika stammar och så stort antal baggar som möjligt. Efter detta underhålla med prebiotika tex fermenterade grönsaker och/eller resistent stårelse samt fortsätta med lchf utan gluten. Tack, låter som en bra strategi! Nått tips på märke vad de gäller probiotika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Jag tror det är rätt lönlöst att tillföra probiotika med en eller ett fåtal stammar av bakterier Bättre att äta sig till det och att sedan mata upp dom små liven med resistent stärkelse Satsa på råkostsallad med "måttligt sköljda" oskalade rotfrukter som du river Sen följer du upp med någon matskedar potatismjöl en gång om dan Efter nån månad har du mångdubblat antalet arter i tarmen och etablerat ett nytt stabilt ekosystem & förhoppningsvis blivit rejält friskare på kuppen Tror också på den naturliga vägen. Men de kan ju inte skada att tillföra stammar via tillskott Iaf till att börja med? Jag har ändå inte råd att köra en sådan kur en längre tid. Tänker på vår "lite för rena" miljö så kanske det kan vara svårt att boosta tarmfloran med vissa stammar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Jag äter surkål nästan dagligen, just för tarmflorans skull. Det skadar åtminstone inte! Jo, bra tips! måste bara hitta ett bra sätt att få in de i kosten. Det är ingen favorit hos frugan hemma så de blir inte av att man köper/grö syrade grejer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Ett känt ordspråk säger: " Ånda mot Ända kan allt hända. har inget hänt har någon sig vänt" Hmm, hängde inte riktigt med vad ditt tips ang tarmfloran ligger i ordspråket. Kanske jag som är trög? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Vad tror ni om Holistics "Lacto Vitalis" om man initialt vill få igång floran och sedan mata den vidare med riktigt mat? http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Matsmaeltning/Lacto-Vital.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Jag har använt denna http://www.tarjarunfeldt.se/shop/product/prescript-assist-60-capsules?tm=startsida Annars så rekommenderar jag fermenterade grönsaker, benbuljong, råkost (om det går bra). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Jag har använt denna http://www.tarjarunfeldt.se/shop/product/prescript-assist-60-capsules?tm=startsida Annars så rekommenderar jag fermenterade grönsaker, benbuljong, råkost (om det går bra). Tack för tipset! ser ut som de fanns många stammar/floror (eller vad de nu heter) i den men det framgår inte hur många miljarder de finns av bakterierna? Vet inte hur viktigt det är men..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Tack, låter som en bra strategi! Nått tips på märke vad de gäller probiotika? Bor i Uk så hittat en Probio 10, minst 10 olika stammar och 10 billion cultures. Det finns säkert flera som har bra tips på vad man kan få tag i Sverige. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Tack för tipset! ser ut som de fanns många stammar/floror (eller vad de nu heter) i den men det framgår inte hur många miljarder de finns av bakterierna? Vet inte hur viktigt det är men..... 29 jordbaserade stammar? Har inte lyckats hitta hur många bakterier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Jag äter surkål precis varenda dag (liksom levande yoghurt och smetana etc) och försöker få i mig resistent stärkelse för att mata de kära husdjuren. I praktiken blir det ofta rivna råa rotsaker. Jag försöker använda många olika men främst sötpotatis. När den är rå har den hög andel RS. 30% av stärkelsen vill jag minnas. Inte lika bra som rå potatis men jag tröstar mig med att bataten är Paleo vilket potatis kanske inte är. Vi äter också mycket råa morötter. Nu tänker jag köpa jordmandel (tigernuts). Det blir spännande. Jag accepterar lite icke-RS för att få RS. Ja och så har jag slutat att tvätta våra hemodlade morötter så kliniskt noga som tidigare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.