Jump to content

Egen surkål, enkelt!


Petra

Recommended Posts

  • 1 month later...

Tarmfloran har nog större betydelse än man tidigare trott. Min mage mår superbra av dagligt intag av denna egentillverkade surkål ( och några tsk RS=kallt potatismjöl som faktiskt dämpar sötsug enormt bra). Kh-halten blir ju extremt låg eftersom kh fermenteras till mjölksyra.. Prova! Gott, enkelt, nyttigt!

Hej!

Jag har nu för andra gången gjort egen surkål efter ditt recept. och jag är helnöjd! Kanske är det för att man totar ihop den själv, men jag har ärligt talat inte ätit så god surkål tidigare.

Äter till middag varje dag, ibland uppblandad med något naturligt fett, och jag tycker att den fungerar som en smakförstärkare till det mesta om man blandar in den i.

 

Tack för receptet Petra! :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Jag tror koreansk surkål varit uppe i någon tråd men jag hittar den inte. Hursom, på nyårsaftonen gjorde jag Kimchi enligt följande recept. Vad gott det blev!

Det här kommer jag nog att få fortsätta att balta med.

 

 

Den här varianten har jag testat, också mycket god! :)

 

http://www.ledgenomexempel.se/en-riktigt-krispig-fermenterad-svensk-kimchi/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...