stoscha Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Maken är ju inte förtjust i fisk, så därför försöker jag hitta recept som inte är traditionella fiskrecept. Jag var sugen på Sjötunga Florentine, för vinkokt fisk är ju bara SÅ himla gott... men vi anpassade oss till vad som fanns hemma i stället. Därför blev det torskrygg och hemplockad blandsvamp. Mängderna är på intet sätt uppmätta med annat än ögonmått. c:a 2,5 dl vitt vin c:a 500 g fiskfilé muskotnöt c:a 1,5 msk citron grönsaksbuljongtärning 1 gul lök c:a 1,5 dl grädde eller creme fraiche c:a 1 dl vardera av riven smakrik ost och riven parmesan svartpeppar salt smör c:a 2 dl färdigförvälld blandsvamp c:a 0,5 dl fryst spenat Skär fiskfilen i tunna skivor och lägg i ugnsfast form. Salta peppra och häll på vinet och citronen. Stek i 15 minuter i 175 gr ugn. Fräs spenaten i en REJÄL klick smör. Häll i vinet från fisken och koka ihop lite. Bottna en ugnsfast form med spenaten och lägg de färdiglagade fiskbitarna ovanpå. Hacka löken och fräs den mjuk i rejält med smör tillsammans med svampen. Lägg i buljongtärningen och krydda med muskot. Häll i grädden/fraichen . Krydda med salt/peppar. Koka ihop lite och rör i den rivna osten. Bred såsen ovanpå fiskfilén och gratinera i ugnen tills osten fått färg. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.