Jump to content

Fettuccine - gröna soja bönor "låtsas-pasta"


EllinorK
 Share

Recommended Posts

Hållt på med LCHF nu under 2 månader och det går sakta men stadigt framåt. 

Har hittat mycket på LCHF-klubben som säljer mjöl i olika former med mindre kolhydrater osv. Är galen i bröd så bakar mitt eget på lågkolhydrat som jag unnar mig på helgen. 

 

Något som dykt upp är pasta gjort på gröna soja-bönor! Är det någon som har koll på om de bara är en bluff? Finns olika sorters pasta på www.lchfklubben.se

Kan man lita på det? 

 

http://lchfklubben.se/shop/lchf-produkter/fettuccine-grona-sojabonor

Link to comment
Share on other sites

Testa Shiratakipasta, den kan du köpa på ICA mycket billigare!

 

Det är bara fibrer o vatten som går rätt igenom.. möjligen får du en dos prebiotika på kuppen.. lite gas oxå.. så slipper du dricka det äckliga potatismjölet.. win-win! :wacko:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Shirataki_noodles

 

Finns ofta sjögräsnudlar oxå.

Har testat de en gång! De luktar fruktansvärt när man öppnar påsen ;) Men smakar som pasta typ ingenting. Men de är ingen hit att frysa i matlådor! :)

Link to comment
Share on other sites

Hållt på med LCHF nu under 2 månader och det går sakta men stadigt framåt. 

Har hittat mycket på LCHF-klubben som säljer mjöl i olika former med mindre kolhydrater osv. Är galen i bröd så bakar mitt eget på lågkolhydrat som jag unnar mig på helgen. 

 

Något som dykt upp är pasta gjort på gröna soja-bönor! Är det någon som har koll på om de bara är en bluff? Finns olika sorters pasta på www.lchfklubben.se

Kan man lita på det? 

 

http://lchfklubben.se/shop/lchf-produkter/fettuccine-grona-sojabonor

 

Intressant men är det någon som hittat ekologiska edamame (gröna sojabönor) här i Sverige? Jag letade för ett par år sedan men hittade inga och jag äter hellre bönorna som dom är än som pasta. Jag odlade egna men utbytet blev så lite per kvadratmeter så det får vara så länge jag har så liten trädgård.

Link to comment
Share on other sites

Har testat de en gång! De luktar fruktansvärt när man öppnar påsen ;) Men smakar som pasta typ ingenting. Men de är ingen hit att frysa i matlådor! :)

Varför frysa om de ska vara i matlåda? den äter man ju oftast dagen efter man lagat den, iallafall jag  :P Jag äter dem relativt ofta och tycker att de är lika goda som vanlig pasta/nudlar. Säljer dem även i min butik  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Varför frysa om de ska vara i matlåda? den äter man ju oftast dagen efter man lagat den, iallafall jag  :P Jag äter dem relativt ofta och tycker att de är lika goda som vanlig pasta/nudlar. Säljer dem även i min butik  :rolleyes:

Jag brukar ofta göra storkok och frysa ner matlådor :)

Och en gång hade jag såna nudlar över o blandade ihop med nån färs o frös ner, men de var ingen bra idé ;) Men då ska jag låta bli o frysa dem nästa gång! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...