Carl August Arge Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Jag har - utan brukbart resultat - letat efter en bra lista över olika livsmedels innehåll av protein pr. 100 gram. Har hittat några amerikanska/engelska, men där använder de jo det där med oz och lbs Jag har en fin lista med kh innehåll....men saknar en lika bra med protein. (postar den gärna om någon behöver den) Den bör idéelt var ganska pedagogisk och beräknat på at kunna slås upp på typ kylskåpsdörren Den bara måste finnas .....är det någon snäll LCHFare som kan hjälpa mig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livsnjutare Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Vet inte om denna hjälper dig men kanske. http://matkalkyl.se/naringsamnen4.php 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marja-Liisa Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Jag använder detta http://www.fineli.fi/topfoods.php?lang=sv 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Wikholm Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Finska statens livsmedelsdatabas Fineli är alltid bäst på sådant (välj svenska som språk). Här kan du klicka in precis vilken makronutrient, mikronutrient, vitamin eller mineral du vill ha listad från högst till minst. Du kan välja alla eller bara en enstaka livsmedelskategori och välja hur många träffar du vill ha. Nedan körde jag de 100 proteinrikaste livsmdelen: http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2230&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g〈=sv Tillägg: Såg att Marja-Lisa han före mig... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Gelatin är väldigt bra för att läka tarmen, går att ha i smoothies och gummies. Finns gräsbetad gelatin att köpa på iherb. Finns ofta naturligt i benbuljong. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Annars är en grundregel att de flesta sorter av kött och fågel (och ibland fisk) brukar innehålla ca 20 g protein/100 g livsmedel. Andra minnesregler: 1 ägg = 7 g 100 g keso/kvarg = 12 g 100 g hårdost = 25 g Ungefärliga värden men ofta tillräckligt precisa för att man skall få ett bra hum. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Den här sidan är bra, dock på engelska: http://nutritiondata.self.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.