Jump to content

Homogeniserade mjölkprodukter


napoleon

Recommended Posts

Vad vet ni om homogeniserade mjölkprodukter? Jag äter feta mjölkprodukter som vispgrädde, gräddfil m.m. Men nu funderade jag på om fettet blir sämre när det är homogeniserat, som det är i dessa köpta produkter. Inte naturligt med andra ord. Kan finfördelningen göra att det blir sämre för kroppen och smyger sig in där det inte borde? Eller finns det andra nackdelar med processen? Har känts så härligt att kunna äta dessa feta produkter utan fetträdsla och felaktiga varningar för sämre hälsa.

Link to comment
Share on other sites

Grädde är inte homogeniserad. Mjölk brukar däremot alltid vara homogeniserad om det inte tydligt står att den är ohomogeniserad.

 

Det är mycket märkligt att ren mjölk med naturligt fett deklareras som "ohomogeniserad mjölk" idag, och att homogeniserad mjölk deklareras som "mjölk". Rimligtvis borde det vara tvärtom, dvs. att man måste deklarera när råvaran är processad. "Mjölk" borde avse obehandlad mjölk, men så är det inte. När jag var liten stod det alltid på mjölkpaketet att det innehöll homogeniserad mjölk, men den informationen har trollats bort idag – kanske för att lura kunderna att mjölken är naturligare än den är.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...