Jump to content

Går jag ner för mycket i vikt?


Rbl

Recommended Posts

har ätit lchf under en ganska lång period, har fuskat lite från och till. Tyvärr har jag alltid druckit pepsi max till detta alltså light-läsk. Detta har gjort att jag inte gått ner så mycket i vikt som jag skulle önskat. Perioder då jag gått ner mycket i vikt har varit i dom då jag kanske försökt slutat med pepsin och inte haft så god aptit eller liknande.

 

Iallafall, nu väger jag 81-82kg på mina 184cm. Jag har fortfarande lite bukfett. Problemet är att jag fortfarande verkar gå ner i vikt på LCHF nu när jag slutat med aspartam under en tid, min vän tycker inte jag borde gå ned mer men vad ska man göra om ketosen kickar igång på riktigt nu när man slutat med lightläsk.

 

Hur funkar det egentligen, jobbar ketosen tills man fått bort allt bukfett?!

 

 

Redigering:

Sorry om jag skriver lite otydligt och flummigt då jag är lite stressad men frågan jag skulle vilja ha svar på: Är det möjligt att gå ner för mycket i vikt i ketos? och när slutar man gå ner i vikt?

Link to comment
Share on other sites

Man säger att LCHF är viktstabiliserande, vilket betyder att man både kan gå ner till den vikt man är ämnad att väga, eller gå upp.

Så äter du tillräckligt med riktig mat och fett, och till dess du är mätt och nöjd, så ska du inte gå ner FÖR mycket i vikt :)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jag märkte när jag nådde nuvarande vikt att jag blev lite mer hungrig. Sen dess har jag hållt nuvarande vikt plus minus något kilo. Dvs min kropp reglerade detta automatiskt. Så funkar det nog för de flesta, möjligen undantaget de som har eller har haft ordentliga ätstörningar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...