Heffaklumpen Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Hej! Undrar om det är någon som vet ifall man kan ersätta mjöl med proteinpulver i bakning? Och om det är någon som har testat det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Jag tror att du inte kan ersätta mjöl med proteinpulver gjord på soja. Men däremot vassle- (som är vanlig, "whey") och ris-protein fungerar nog fint. Rätta mig om jag har fel Sen kommer man garanterat få olika resultat med olika märken... annars prova mandelmjöl, kokosmjöl eller olika lowcarb-bakmix (tex "Bagerina") 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heffaklumpen Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Jag tror att du inte kan ersätta mjöl med proteinpulver gjord på soja. Men däremot vassle- (som är vanlig, "whey") och ris-protein fungerar nog fint. Rätta mig om jag har fel Sen kommer man garanterat få olika resultat med olika märken... annars prova mandelmjöl, kokosmjöl eller olika lowcarb-bakmix (tex "Bagerina") Läste omkring lite och tydligen så finns det ett specialiserat proteinpulver för just bakning. Vanligt proteinpulver tål inte temperaturer över 40-70°C, men Bak Proteinpulvret gör det. Däremot finns det inga med smak Har provat med kokosmjöl, smakar supergott men konsistensen blir/är fruktansvärd. Dessutom tycker jag att det är lite för mkt kolhydrater ändå i kokosmjöl och mandelmjöl även om det är mindre än i vetemjöl. Aldrig hört talas om lowcarb-bakmixer, vart finns det att köpa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Läste omkring lite och tydligen så finns det ett specialiserat proteinpulver för just bakning. Vanligt proteinpulver tål inte temperaturer över 40-70°C, men Bak Proteinpulvret gör det. Däremot finns det inga med smak Har provat med kokosmjöl, smakar supergott men konsistensen blir/är fruktansvärd. Dessutom tycker jag att det är lite för mkt kolhydrater ändå i kokosmjöl och mandelmjöl även om det är mindre än i vetemjöl. Aldrig hört talas om lowcarb-bakmixer, vart finns det att köpa? Vad är det du vill baka då? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipofil Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Jag såg lowcarb-bakmixer på Coop häromdagen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 jag tror att bakmixer också ligger på strax under 10gr kh/100gr. Så det är inte mer lowcarb än mandel- och kokosmjöl. Ofta är dessa bakmixer också gjorda på nötter och fröer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heffaklumpen Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Vad är det du vill baka då? Hade tänkt bröd av något slag samt muffins etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Hade tänkt bröd av något slag samt muffins etc. Eftersom det enligt min mening är svårt att få till bröd som liknar bröd bakat av mjöl, så har jag inriktat mig på att baka något som är "underlag för pålägg". :)Som matbröd bakar jag för det mesta ostplättar, dvs riven ost blandat med ägg, klickar ut på plåt och gräddar. Gör också ett hårdbröd som består av ost, ägg, sesamfrö, timjan och salt, som först gräddas och sen torkas. Har någon gång bakat en form av "kladdkakemuffins", tror det var från Åse56kilos, blogg. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Jag är misstänksamt mot ALLA blandningar i förpackning som påstås innehålla lite eller inga kolhydrater. Där är det nog ännu viktigare att lusläsa innehållsförteckningen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 ostplättar, dvs riven ost blandat med ägg, klickar ut på plåt och gräddar. Det lät ju väldigt gott! Typ 175°C i 10-15 min? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Det lät ju väldigt gott! Typ 175°C i 10-15 min? Ja, typ nåt sånt. Tills de ser färdiga ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.