Jump to content

Ersätta?


Heffaklumpen
 Share

Recommended Posts

Jag tror att du inte kan ersätta mjöl med proteinpulver gjord på soja. Men däremot vassle- (som är vanlig, "whey") och ris-protein fungerar nog fint.

 

Rätta mig om jag har fel :)

 

Sen kommer man garanterat få olika resultat med olika märken...

 

annars prova mandelmjöl, kokosmjöl eller olika lowcarb-bakmix (tex "Bagerina")

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag tror att du inte kan ersätta mjöl med proteinpulver gjord på soja. Men däremot vassle- (som är vanlig, "whey") och ris-protein fungerar nog fint.

 

Rätta mig om jag har fel :)

 

Sen kommer man garanterat få olika resultat med olika märken...

 

annars prova mandelmjöl, kokosmjöl eller olika lowcarb-bakmix (tex "Bagerina")

Läste omkring lite och tydligen så finns det ett specialiserat proteinpulver för just bakning. Vanligt proteinpulver tål inte temperaturer över 40-70°C, men Bak Proteinpulvret gör det. Däremot finns det inga med smak :( 

 

Har provat med kokosmjöl, smakar supergott men konsistensen blir/är fruktansvärd. Dessutom tycker jag att det är lite för mkt kolhydrater ändå i kokosmjöl och mandelmjöl även om det är mindre än i vetemjöl.

 

Aldrig hört talas om lowcarb-bakmixer, vart finns det att köpa? :P

Link to comment
Share on other sites

Läste omkring lite och tydligen så finns det ett specialiserat proteinpulver för just bakning. Vanligt proteinpulver tål inte temperaturer över 40-70°C, men Bak Proteinpulvret gör det. Däremot finns det inga med smak :(

 

Har provat med kokosmjöl, smakar supergott men konsistensen blir/är fruktansvärd. Dessutom tycker jag att det är lite för mkt kolhydrater ändå i kokosmjöl och mandelmjöl även om det är mindre än i vetemjöl.

 

Aldrig hört talas om lowcarb-bakmixer, vart finns det att köpa? :P

 

Vad är det du vill baka då? :)

Link to comment
Share on other sites

Hade tänkt bröd av något slag samt muffins etc. :)

 

Eftersom det enligt min mening är svårt att få till bröd som liknar bröd bakat av mjöl, så har jag inriktat mig på att baka något som är "underlag för pålägg". :)Som matbröd bakar jag för det mesta ostplättar, dvs riven ost blandat med ägg, klickar ut på plåt och gräddar. Gör också ett hårdbröd som består av ost, ägg, sesamfrö, timjan och salt, som först gräddas och sen torkas. Har någon gång bakat en form av "kladdkakemuffins", tror det var från Åse56kilos, blogg.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...