Gå till innehåll

Min hemliga kärlek - äntligen får vi varandra!


Recommended Posts

På engelska kallas de pin-head oats. Jag hittade nåt som heter Havre-kross från Saltå Kvarn och det verkar vara samma sak.

 

Aldrig mer behöver jag smyga mig undan med en tallrik snabbhavregryn som höjer blodsockret med ca 4-5 mml/L när jag nu har hittat riktig havre som inte verkar höja blodsockret över huvud taget, delvis kanske beroende på att jag äter det på det skotska sättet med grädde istället för med mjölk. Men vad sägs om testserier (30-min intervall)  på typ 4,3 (start, innan gröt) 4,4, 4,8 4,3. Visst, jag jobbade fysiskt både före och efter MEN I ALLA FALL! Det är en ENORM skillnad jämfört med snabbhavregryn och mjölk.

 

Jag är SÅ lycklig. Jag älskar havregröt.

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På engelska kallas de pin-head oats. Jag hittade nåt som heter Havre-kross från Saltå Kvarn och det verkar vara samma sak.

 

Aldrig mer behöver jag smyga mig undan med en tallrik snabbhavregryn som höjer blodsockret med ca 4-5 mml/L när jag nu har hittat riktig havre som inte verkar höja blodsockret över huvud taget, delvis kanske beroende på att jag äter det på det skotska sättet med grädde istället för med mjölk. Men vad sägs om testserier (30-min intervall)  på typ 4,3 (start, innan gröt) 4,4, 4,8 4,3. Visst, jag jobbade fysiskt både före och efter MEN I ALLA FALL! Det är en ENORM skillnad jämfört med snabbhavregryn och mjölk.

 

Jag är SÅ lycklig. Jag älskar havregröt.

Sjäv äter jag aldrig havregrynsgröt, och har heller aldrig tyckt att det varit gott. men av någon outrundlig anledning så tycker mina nu ganska stora barn om det.

Så när jag ibland kokar havregrynsgröt till dem så kokar jag den på grädde, de står sig hela dagen på den anrättningen :)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På engelska kallas de pin-head oats. Jag hittade nåt som heter Havre-kross från Saltå Kvarn och det verkar vara samma sak.

 

Aldrig mer behöver jag smyga mig undan med en tallrik snabbhavregryn som höjer blodsockret med ca 4-5 mml/L när jag nu har hittat riktig havre som inte verkar höja blodsockret över huvud taget, delvis kanske beroende på att jag äter det på det skotska sättet med grädde istället för med mjölk. Men vad sägs om testserier (30-min intervall)  på typ 4,3 (start, innan gröt) 4,4, 4,8 4,3. Visst, jag jobbade fysiskt både före och efter MEN I ALLA FALL! Det är en ENORM skillnad jämfört med snabbhavregryn och mjölk.

 

Jag är SÅ lycklig. Jag älskar havregröt.

 

Intressant! Jag har inte tänkt på att man kan koka gröt på havrekross. Hur gör man då?

 

Jag är ju blandkostare och just nu har jag ett bröduppehåll och då blir det havregrynsgröt istället. Du skriver snabbhavregryn men är det gröt på dom som du fått så stor höjning av eller har du ätit dom råa?

 

Vi köper vanliga havregryn (inga snabbhavregryn) och kokar gröt på. Har du kollat hur mycket blodsockerhöjning du får på sådan gröt (nyfiken för egen del).

 

Det finns ju hel nakenhavre också. Undrar om det går att koka gröt på den också?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...