Gjort stort test - Kan inte tolka


smarkebo

Recommended Posts

Jag tycker att du verkar vara i topptrim ... :)

Det låga HbA1c beror nog på att du äter LCHF och har ett konstant lågt och stabilt blodsocker.

Det lite för höga Kreatininvärdet beror kanske på att du har en stor muskelmassa?

Och det det lite för höga P-Kolesterolet, är ju inget att bry sig om, eller hur? :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jo det var en läkarkommentar.  Han påpekade att högt kolesterol är en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Det tog jag rätt lätt på, men så skrev han att han tyckte att apokvoten var lite hög, och då lät det genast lite mer uppdaterat. Men APO-kvoten var det enda han tyckte var värt att notera. Övrigt: "Gränsvärde på kolesterol samt även njurfunktionsprovet, kreatinin, troligen är dessa normalvariationer. "

 

Och ja, jag är nog i ketos sedan 2010, tror jag. Och jag äter en kanske inte paleoinsprirerad, men mindre strikt LCHF. En hel del nötter och även LCHF-bröd, men ingen frukt. Dock en del hallon.

 

Sedan ett år tränar jag inte längre. Innan dess tränade jag minst tre gånger i veckan, ibland så pass mycket som varje dag. Men nästa vecka börjar jag igen.

 

En störande skavank är återkommande hjärtklappning och hjärtarytmi. Tre läkare har sagt att det inte är något farligt, men ingen har gjort någon grundlig undersökning. Det är också oftast hjärtfel vi dör av i min släkt (om än inte i någon låg ålder). Därför är jag lite känslig vad gäller möjliga hjärtproblem.
Min bror har haft precis samma sak. I hans fall har det utretts noggrannare. Genom att störa hjärtat (med elektricitet?) vid exakt rätt ställe i cykeln kunde de få fram en svårartad hjärtarytmi som de kunde studera. Dessutom hade han lyckats dokumentera sin egen hjärtarytmi eftersom han råkar vara specialistsjuksköterska och ambulansförare och befann sig bredvid apparaten en gång när det hände. Arytmin befanns vara ofarlig.

 

Högst sannolikt är min också ofarlig, men det vore trevligt att VETA det.

 

Jag är 56 år gammal.

Link to comment
Share on other sites

Kan tillägga att min företagshälsovård i Oslo testade mitt HbA1c (det var det enda de kunde göra själva. Allt annat kostade pengar)

Sköterskan sa att det var det bästa värde hon någonsin hade sett. När jag talade om varför (LCHF eller "lavkarbo") så blev hon genast ganska reserverad. "Ja ja, du spiser som du vill"

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.