Erik 2 Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Rapport hade ett inslag i morse som ni kan se efter ca 2.30 på den här länken. http://www.svtplay.se/video/2574176/rapport/30-12-07-30-textat I inslaget berättas att problem med laktos ofta lika gärna kan vara ett sekundärt symptom på glutenintolerans och att man därför bör utreda gluten vid misstänkt laktosintolerans. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Jag trodde jag bara ärvt morfars känsliga mage. Han levde på bikarbonat, stackaren. :-( Jag klarade inte av stress, kunde inte dricka alkohol, hade börjat tolerera nötkött och starka kryddor dåligt och levde i ett konstant gasmoln. Ut med vetet och jag tål allt. Utom vete då. På ett sätt hade jag väl rätt om det där med att ha ärvt efter morfar fast inte på det sätt jag trodde då. När jag med min tillskansade kunskap om glutenintolerans kan jag idag se att hela min mammas sida av släkten är som en provkarta på glutenrelaterade problem. Själv fick jag ett helt nytt (gasfritt) liv utan vetet och min ledbrutna söndervärkta moster kunde helt plötsligt använda sina fina ringar igen och slapp värken efter bara två veckor utan vete. Ingen annan av dem har provat men det är deras liv, inte mitt. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Har också släktband i rakt nedstående led med halsbränneproblem vilket även drabbade mig. Försvinner ganska omgående då jag minskar på vitt mjöl, och kommer tillika som ett brev på posten igen om jag får i mig för stor dos under för kort tid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osäker Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Drack förr mjölk för att dämpa halsbränne problem. Och det funkade för stunden då kalciumet i mjölken neutraliserar magsyran. Men har numera inga problem med halsbränna då jag ökat intaget av främst bladgrönsaker som innehåller kalcium och så har jag i möjligaste mån gett upp mjölk där protein nivåerna i mjölk ger upphov till negativt kalcium intag trotts hög mängd i mjölken. Ingen hallsbränna på två år.. Sorry för lite fel ämne kanske.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.