Jump to content

brister?


Jannahoj

Recommended Posts

Har ätit bra men känner i kroppen att något är fel. Något fattas.. det liksom pirrar i mina lemmar och de känns tunga samtidigt. Det är inte magnesium för det har jag tagit ordentligt av (och suttit på toa av..). Några idéer? Känns riktigt obehagligt.

 

Att du får sitta på toa av magnesiumet kan vara ett tecken på att det inte är rätt sort... Har för mig att den sort som är lösande inte tas upp av kroppen på rätt sätt. Instämmer med stoscha där... Tror att det även finns på kostdoktorns hemsida...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag tror det är klokt att regelbundet få tagit prov och kollat för mineraler, vitaminer,sänka, bs etc., etc.

 

Det är altid bäst att veta - så slipper man gissa - och kanske ta alla möjliga tillskott i onödan....

 

Själv tar jag en multivitamin ....och inget annat. Men så får jag också regelbundet tatt blodprov och testat alla vanliga värden. Min läkare är absolut vettig och testar alt det jag frågar om - självklart endast om han också tycker att det är rimligt.

 

Därför vet jag att alla mina värden är som de skall. Senast bad jag honom testa för magnesium och vitamin D. Jag tar 8 min. solarium  pr. vecka och äter några paranötter dagligen för magnesium.

 

Jag försöker alltid få vad jag behöver genom kosten och livsstil. Har inget vidare tilltro till att alla dessa tilskott behövs....och billiga är de jo inte :P

 

Vet ej hur det är i Sverige. Jag har diabetes typ 2 och har därför en massa gratis förmåner innom vårt hälsovärk, bl.a. kan jag gå 4 gånger pr. år och få alla värden kollade - helt gratis. Och det är jag orehört tacksam för :)

Även om man själv skall betala för ett koll, tror jag det är klokt att göra det. Ovissan kostar för mycket sinnesro. Och kanske kostnaderna för onödiga tillskott är högre än provet kostar.

 

Gammalt militärt råd: "Don´t assume - check it!"

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har ingen tilltro till vården direkt. Dels är det tre månader tills man får tid om det inte är akut och dels ryggar de när man äter lchf. Försöker äta varierat så klart men känner att något behövs. Får prova mig fram. Hat köpt nytt magnesium och en multivitamin och blutsaft så får vi se.

Link to comment
Share on other sites

Har ingen tilltro till vården direkt. Dels är det tre månader tills man får tid om det inte är akut och dels ryggar de när man äter lchf. Försöker äta varierat så klart men känner att något behövs. Får prova mig fram. Hat köpt nytt magnesium och en multivitamin och blutsaft så får vi se.

Då följer inte vårdcentralen/ditt Landsting vårdgarantin, som säger att du skall få tid till läkere i primärvården inom sju dagar. Du har då alltså rätt att söka vård/hjälp inom annat landsting, vilket ditt eget landsting ska bekosta.

 

På vårdcentralen där jag bor, så har dom löst det på ett i mitt tycke bra och smidigt sätt. Man kan inte boka tid i förväg, man får tid den dagen man ringer, de har alltså bara akuta tider. Detta system fungerar oftast utmärkt, förutom i extrema förkylningtider, då man kan få ringa igen kanske dagen efter för att få en tid (då det inte är akut) :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

7 dagar? Hos oss är beställda tider långt i framtiden och akuttider får man ju bara om det är akut.. vad tror ni om en sån där scanning? Mycket pengar men om det ör bra då är det värt det.

Vårdgarantin är nationell, och ska således fungera i alla landsting i hela landet, om inte, så har man som sagt rätt att söka till annat landsting för att få träffa läkare.

 

Personligen så är jag lite osäker angående att själv beställa och betala för blodtester :unsure:

Om allt är bra, så är det ju inga större problem :) Men, ponera att man får ett svar som ligger utanför referensvärdena som man inte räknat med, eller som man ej själv kan behandla, förstå, eller göra något åt.

Då gäller det att hitta en läkare som vill "ta sig an" en som tagit egna prover, plus att det kan medföra en hel del oro hos den som tagit proverna.

 

Enbart mineral och vitaminprover är väl okej att testa på detta sätt kan jag tycka, för där kan man ju själv behandla på ett enkelt sätt :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...