Jump to content

Nyårslöftet som redan infriats


Jernmark

Recommended Posts

Grattis och gott nytt år och allt det!

 

Kul med en psykolog som gjort resan, vore kul med lite psykologiska aspekter?

 

Dvs, vem som helst kan äta LCHF kortare eller längre perioder, men svårigheten är mindshiftet.. dvs att göra LCHF/riktig mat till en del av ens livsstil!

 

Vi som varit med några år vet att många anammar LCHF/Paleo/riktig mat som en bantningskur.. dvs något man gör tillfälligt för att gå ner i vikt.. men många inser efter diverse omställningsproblem och annat att man mår så mycket bättre!

 

Så förutom den själva metabola aspekten så krävs det som regel en ny syn på mat och ätande.. dvs förmodligen för de flesta en ny sin på vad unnande och belöning är.. eller om belöning/unnande är så himla viktigt?

 

Grejen är.. att många startar LCHF som ytterligare magisk diet.. som om man bara följer den till punkt och pricka kommer att resultera i ett visst resultat.. vi som varit med ett tag vet att det inte är något magiskt koncept bakom LCHF, det handlar betydligt mer om mindshiftet och att mat och ätande bara är en liten del av en hälsosam livsstil!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Zepp: I somras såg jag LCHF som en temporär lösning på mitt problem för att sedan gå över till gemene mans kost igen. Med resans gång har alternativet blivit mer och mer svårmotiverad och något som fascinerar mig mycket är suget som försvunnit. Jag kan titta på lösgodis, jag vet hur det smakar och jag kan känna konsistensen, dock infinner sig inte begäret som det tidigare gjorde, otroligt skönt. Gällande psykologiska aspekter upplever jag mig väldigt trygg och bekväm i min kost, jag har aldrig dåligt samvete över det jag äter vilket gör mig lugnare, tryggare och gladare över hur jag är som person. När jag ser mig själv i spegeln infinner sig inte längre känslor så som ångest och stress utan nyfikna tankar kring hur jag kan haft så fel så många år.

 

Y62: Även jag löpte en hel del under missionen, keep it up!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Grattis till den återfunna hälsan och formen!

Hoppas att 2015 blir ett toppenår för dig och att nya livsstilen landar för gott.

 

Historier som din är bästa sättet att sprida denna kosthållningens förträfflighet utan att skriva andra på näsan hur de ska äta.

Jag vet att jag har inspirerat ett flertal att försöka förbättra sin kost genom hur bra jag mår, och den fysik jag har.

Utan att överdriva eller skryta, kommer fortfarande (två år efter viktmålgång) bekanta fram spontant och kommenterar att de tycker att jag ser jättefräsch ut  :). När jag då säger att jag mår fantastiskt bra så brukar kommentaren vara "det syns". Frågar de vidare om hur jag lyckats så svarar jag förstås, men annars tackar jag bara för komplimangen och för att de har givit mig den.Får jag en möjlighet brukar jag nämna att kostdoktorn som en bra informationskälla. Om de tillhör dem som skulle behöva ändra på sin kosthållning så kan det kanske så ett frö till vilja som kan få växa till om ingen är på och tjatar.

Man skulle förstås också kunna tolka det som att jag tidigare så för j-klig ut  :D. jag hoppas inte det men i så fall är det kanske ännu bättre reklam.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...