annsofi Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Hei - jeg lurer på om noen her inne kan hjelpe meg med følgende: Jeg har en oppskrift på vikingbrød - og passer denne med lchf? 6 egg litt salt - blandes lett ha i 120 gr hver av følgende: hasselnøtter, valnøtter, sesamfrø, mandler, solsikkekjerner, gresskarkjerner. stekes i ovn 170 grader i 50 min. oppbevares i kjøleskap. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Hei - jeg lurer på om noen her inne kan hjelpe meg med følgende: Jeg har en oppskrift på vikingbrød - og passer denne med lchf? 6 egg litt salt - blandes lett ha i 120 gr hver av følgende: hasselnøtter, valnøtter, sesamfrø, mandler, solsikkekjerner, gresskarkjerner. stekes i ovn 170 grader i 50 min. oppbevares i kjøleskap. Ja det är ju en variant av nötbröd så det kan nog fungera. Beroende på hur strikt du är kanske du får räkna ut kolhydrathalten på hela brödet och utifrån det avgöra hur mycket varje skiva innehåller, för att veta hur mycket du får i dig. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annsofi Posted January 4, 2015 Author Share Posted January 4, 2015 Ja det är ju en variant av nötbröd så det kan nog fungera. Beroende på hur strikt du är kanske du får räkna ut kolhydrathalten på hela brödet och utifrån det avgöra hur mycket varje skiva innehåller, för att veta hur mycket du får i dig. Tusen takk for svar :-) Ha en fin kveld :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Efter många experiment har jag fastnat för Birgitta Höglunds recept på valnötsbröd: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/ Jag byter dock ut kesellan mot creme fraiche samt ofta smöret mot kokosfett. Vill man undvika mejerier kan man ersätta creme fraichen med kokosgrädde/mjölk. EDIT: Här en uträkning av makronutrientfördelningen på valnötsbrödet, 82E% fett, http://kostbevakningen.se/?foodinput=6%20%C3%A4gg%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A150%20g%20valn%C3%B6tter%0A100%20g%20sm%C3%B6r%0A2%20dl%20mandelmj%C3%B6l%0A2%20dl%20pofiber%0A0%2C5%20dl%20fiberhusk%0A0%2C5%20dl%20linfr%C3%B6n%0A2%20msk%20%C3%A4ppelcidervin%C3%A4ger%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A Med kesella skulle fettprocenten sjunka till 77. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltkråkansMalin Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Efter många experiment har jag fastnat för Birgitta Höglunds recept på valnötsbröd: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/ Jag byter dock ut kesellan mot creme fraiche samt ofta smöret mot kokosfett. Vill man undvika mejerier kan man ersätta creme fraichen med kokosgrädde/mjölk. EDIT: Här en uträkning av makronutrientfördelningen på valnötsbrödet, 82E% fett, http://kostbevakningen.se/?foodinput=6%20%C3%A4gg%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A150%20g%20valn%C3%B6tter%0A100%20g%20sm%C3%B6r%0A2%20dl%20mandelmj%C3%B6l%0A2%20dl%20pofiber%0A0%2C5%20dl%20fiberhusk%0A0%2C5%20dl%20linfr%C3%B6n%0A2%20msk%20%C3%A4ppelcidervin%C3%A4ger%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A Med kesella skulle fettprocenten sjunka till 77. Hej! Är Creme fraiche bättre än kesella? Varför då? Nyfiken, jag vill lära mig mer... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Hej! Är Creme fraiche bättre än kesella? Varför då? Nyfiken, jag vill lära mig mer... Här ser du vad jag menar, speciellt ur ett LCHF-perspektiv där vi vill maximera fettprocenten: http://kostbevakningen.se/?foodinput=250%20g%20kesella%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A Det betyder inte att jag tycker kesella nödvändigtvis är dåligt, i alla fall om man tål mjölkprotein som där är mycket mer av än i cf:en. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.