Jump to content

vikingbrød


annsofi

Recommended Posts

Hei - jeg lurer på om noen her inne kan hjelpe meg med følgende:

 

Jeg har en oppskrift på vikingbrød - og passer denne med lchf?

 

6 egg

litt salt 

 

- blandes lett

 

ha i 120 gr hver av følgende:

 

hasselnøtter, valnøtter, sesamfrø, mandler, solsikkekjerner, gresskarkjerner.

 

stekes i ovn 170 grader i 50 min.

 

oppbevares i kjøleskap. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hei - jeg lurer på om noen her inne kan hjelpe meg med følgende:

 

Jeg har en oppskrift på vikingbrød - og passer denne med lchf?

 

6 egg

litt salt 

 

- blandes lett

 

ha i 120 gr hver av følgende:

 

hasselnøtter, valnøtter, sesamfrø, mandler, solsikkekjerner, gresskarkjerner.

 

stekes i ovn 170 grader i 50 min.

 

oppbevares i kjøleskap. 

 

Ja det är ju en variant av nötbröd så det kan nog fungera. Beroende på hur strikt du är kanske du får räkna ut kolhydrathalten på hela brödet och utifrån det avgöra hur mycket varje skiva innehåller, för att veta hur mycket du får i dig.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja det är ju en variant av nötbröd så det kan nog fungera. Beroende på hur strikt du är kanske du får räkna ut kolhydrathalten på hela brödet och utifrån det avgöra hur mycket varje skiva innehåller, för att veta hur mycket du får i dig.

Tusen takk for svar :-) Ha en fin kveld :-) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Efter många experiment har jag fastnat för Birgitta Höglunds recept på valnötsbröd: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/

 

Jag byter dock ut kesellan mot creme fraiche samt ofta smöret mot kokosfett. Vill man undvika mejerier kan man ersätta creme fraichen med kokosgrädde/mjölk.

 

EDIT: Här en uträkning av makronutrientfördelningen på valnötsbrödet, 82E% fett, http://kostbevakningen.se/?foodinput=6%20%C3%A4gg%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A150%20g%20valn%C3%B6tter%0A100%20g%20sm%C3%B6r%0A2%20dl%20mandelmj%C3%B6l%0A2%20dl%20pofiber%0A0%2C5%20dl%20fiberhusk%0A0%2C5%20dl%20linfr%C3%B6n%0A2%20msk%20%C3%A4ppelcidervin%C3%A4ger%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A

 

Med kesella skulle fettprocenten sjunka till 77.

Link to comment
Share on other sites

Efter många experiment har jag fastnat för Birgitta Höglunds recept på valnötsbröd: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/

 

Jag byter dock ut kesellan mot creme fraiche samt ofta smöret mot kokosfett. Vill man undvika mejerier kan man ersätta creme fraichen med kokosgrädde/mjölk.

 

EDIT: Här en uträkning av makronutrientfördelningen på valnötsbrödet, 82E% fett, http://kostbevakningen.se/?foodinput=6%20%C3%A4gg%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A150%20g%20valn%C3%B6tter%0A100%20g%20sm%C3%B6r%0A2%20dl%20mandelmj%C3%B6l%0A2%20dl%20pofiber%0A0%2C5%20dl%20fiberhusk%0A0%2C5%20dl%20linfr%C3%B6n%0A2%20msk%20%C3%A4ppelcidervin%C3%A4ger%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A

 

Med kesella skulle fettprocenten sjunka till 77.

 

Hej! Är Creme fraiche bättre än kesella? Varför då? Nyfiken, jag vill lära mig mer...

Link to comment
Share on other sites

Hej! Är Creme fraiche bättre än kesella? Varför då? Nyfiken, jag vill lära mig mer...

Här ser du vad jag menar, speciellt ur ett LCHF-perspektiv där vi vill maximera fettprocenten: http://kostbevakningen.se/?foodinput=250%20g%20kesella%0A250%20g%20creme%20fraiche%0A%0A%0A%0A%0A%0A%0A

 

Det betyder inte att jag tycker kesella nödvändigtvis är dåligt, i alla fall om man tål mjölkprotein som där är mycket mer av än i cf:en.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...