Jump to content

Lchf - efter magsjuka


Recommended Posts

Efter 1 1/2 vecka med LCHF-brutal (enda resultat, - 0.5 kg) bryter magsjukan ut. Medan det är mest akut är det ju givet att inte äta något men sedan? De gamla vanliga reglerna med blåbär och skorpor funkar ju inte..

Jag har också funderat på det, för just nu har vi pågående magsjuka i familjen. Även om inte barnen äter LCHF känns det inte bra att ge dem vitt bröd medan magen fortfarande är känslig. Jag kokar egen blåbärssoppa till dem, så kan man söta lite mer lagom! Själv äter jag den gärna helt osötad, men det är ju jag det.. :)

Barnen har också fått börja med ris och kokt torsk, en annan klassiker. Skippa riset och ta lite citronmajje på torsken, kanske? Skulle jag kunna tänka mig, som inte heller är helt pigg i kistan.

Annars prövar jag mig fram, känns svårt att hitta nåt ellsehåäffigt som är snällt mot magen.. men det kanske är de gamla fördomarna som spökar?

 

Krya på dig!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Buljong är salt och bra! Men annars din vanliga mat, i mindre mängd. Känn efter vad du kan vara sugen på. Kroppen vet ofta vad den behöver, förutsatt att du inte har satt detta ur spel helt tidigare och inte haft kostomläggningen tillräckligt länge innan influensan slog till.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...