DaniM Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Hur gör ni när ni ska äta chiapudding/gröt? Jag tycker att det blir helt smaklöst och om jag blandar i lite fryst frukt kommer jag upp i kh att det inte längre känns som lchf-vänlig frukost... Det är annars så smidigt att ta med till jobbet, jag börjar bli trött på kokta ägg till frukost (jag orkar inte äta så mycket på morgonen men måste ändå ta ngt då jag måste ta mina mediciner) och jag håller mig mätt på det men det smakar ingenting... Jag har testat att blanda i lite hallon men det får inte mycket smak för det, lite mer syrligt blir det... Brukar blanda det med kokosmjölk då jag vill minska på mejerier, annars vet jag att det skulle smaka mer med t ex rysk yoghurt eller så... Har ni några förslag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Vanilj, kardemumma, kanel, kakao. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen Åkesson Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Skulle ha i lite stevia i för att lyfta smakerna lite. Men det är jag det. Jag använder stevia som sötning då jag inte har något problem med sötsug. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edit Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Chiapudding ÄR smaklöst precis som havregrynsgröt :-) Jag blandar med den sötare mandelmjölken och lite bär till, det räcker. Har den iofs till mellanmål och efterrätt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniM Posted January 23, 2015 Author Share Posted January 23, 2015 Jag har inte så stora problem med sötsug. Har svår för just bara stevia, tycker den har en eftersmak... Är det pga risk för sötsug man inte ska använda sötning eller är det för att det kan påverka viktnedgången? Om jag t ex skulle söta med suckrin, skulle det vara okej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Lite mandelsmör i kanske? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Jag är inte mycket för smaken av mandelmjölk, som verkar vara vanligt i recept på chiapudding. Gör däremot chiapudding med lika delar grädde och standardmjölk, chiafrön och kokosflingor samt vaniljpulver och ibland kardemumma. Det blir riktigt gott, enligt mig. Med kokosmjölk har jag inte smakat, men vaniljpulver och kardemumma är ändå mina tips, om du vill att det ska smaka mer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 https://ekofilosophie.wordpress.com/2015/01/07/frukostforslag-chiagrot-med-bar/ jag gör med 0,5 dl grädde och 1,5 dl vatten. smaksätt med kanel, ingefära och kardemumma och eventuellt lite äkta vaniljpulver. Jag tycker det blir riktigt god smak då har testat med kokosgrädde men tycker det blir klumpigt och inte så god smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.