Recommended Posts

Hej! 
Jag är ny här inne på LCHF. Jag har nu käkat enligt LCHF i snart tre veckor men ingen viktnedgång. Antar att jag måste bli ännu striktare? Jag är glutenintollerant samt mjölfrki/laktosfri. 

 

Jag har sköldkörtelsjukdom samt utmattade binjurar, äter medicin för detta och har precis fått börja med NDT. Mitt helvete började då jag fick Levaxin, gick upp ca. 10-15 kg !!(detta är snart 2 år sedan, vad jag än gör står vikten still) Jag är en träningstjej och har aldrig någonsin varit så här tung som jag är nu, min nuvarande vikt ligger på 71kg med min korta längd på 157 cm. Innan jag började behandlas för min hypo låg min vikt på ca. 58 kg. Därefter rakt upp inget stopp what so ever…. Fått Myxödem av detta också. 

 

Min fråga är ; kan Lchf hjälpa mig då jag har dessa sjukdomar?

 

Tusen kramar , Sandra

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det dröjer ett tag innan kroppen har vant sej vid att byta bränsle. Tat lugnt och ät dej mätt med bramat i minst 3 månader innan du hetsar upp dej och börjar testa runt. Risken är att du skjuter över målet i annat fall.

Eftersom du tränar har du ju säkert en hel del muskler och kroppen omformas lite på denna kost så komplettera vågen med måttband. Sköldkörtelproblem brukar innebära att det tar extra tid men det är inte omöjligt

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Sandra! Grattis till att ha fått prova NDT! Vad tar du för dos? Hur vill din läkare att du ska ligga labmässigt? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Sandra! Grattis till att ha fått prova NDT! Vad tar du för dos? Hur vill din läkare att du ska ligga labmässigt? 

Tusen tack, hoppas bara den kan hjälpa mig :)  Ligger på 65 just nu. Oj det vet jag inte riktigt. :/ 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är alltså ett grain. Du har sannolikt utrymme för att öka dosen. Har du några planer på när det ska ske i så fall?

 

Jag tar just nu 3,5 grain, två på morgonen och 1,5 på eftermiddan. Innan jag nyss gick upp från 3 grain låg FT3 på 4,3 (2,8-5,7) och det är för lågt för mig. Jag tycker att FT3 är det provet som bäst speglar hur väl jag ligger i dos.

 

Vad jag vill säga med detta är att du sannolikt kommer att behöva öka dosen ett par gånger innan du ser den effekt du vill ha av NDT. Många har lättare att normalisera sin vikt på NDT jämfört med levaxin men som sagt, det är dosberoende också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är alltså ett grain. Du har sannolikt utrymme för att öka dosen. Har du några planer på när det ska ske i så fall?

 

Jag tar just nu 3,5 grain, två på morgonen och 1,5 på eftermiddan. Innan jag nyss gick upp från 3 grain låg FT3 på 4,3 (2,8-5,7) och det är för lågt för mig. Jag tycker att FT3 är det provet som bäst speglar hur väl jag ligger i dos.

 

Vad jag vill säga med detta är att du sannolikt kommer att behöva öka dosen ett par gånger innan du ser den effekt du vill ha av NDT. Många har lättare att normalisera sin vikt på NDT jämfört med levaxin men som sagt, det är dosberoende också.

Nej inte fått nogt om det, började med en halv liten tablett och nu tar jag en hel. 

Jaha okej det kanske jag ska kolla upp då så jag medicinerar rätt, har gått till privatläkare å allt kostar ju multum hela tiden :( 

A men tack för din kunskap! ja trodde allt skulle börja ordna upp sig på den mängden, men när bör man öka sin dos? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Janie Bowthorpe som har siten Stop the thyroid madness har jag för mig rekommenderar att det ska gå två-tre veckor mellan dosökningarna. Om det funkar för dig så gör så. En del är känsligare och behöver ta det långsammare. Ofta känner man att de första dagarna efter en ökning slår hjärtat hårdare och man kan bli lite stirrig men det går över, sen mår man bara lite bättre än vanligt en vecka eller två, sen börjar tröttheten krypa på en igen, då är det dags att höja. Det kan säkert fungera med tre-fyra veckor också, man får känna efter. Vid 2,5 grain kan mar börja dra ut längre mellan höjningarna för att inte riskera att bli övermedicinerad. Jag går på 3,5 just nu men kommer nog att behöva dra ner lite till sommaren.

 

Jag rekommenderar att du har koll på vilopuls och morgontemp. Då har du något att jämföra med. En symptomdagbok är bra också. Det går bra med en tabell där du listar dina vanligare symptom och sen skattar dem på en skala då och då, nån gång i veckan i början kan vara lagom, till dess du är på en stabil dos och mår bra. Notera vad du tar för dos.

 

Jag importerar min NDT själv, utan privatläkare. Sköldkörtelprover tar de på vårdcentralen då och då, eller så gör min underbara gynekolog det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag? Nej, jag har inga problem med binjurarna. Längre.

 

Sommaren 2011 var jag inte frisk och blev tröttare och tröttare. Jag arbetsledde från en soffa. När växtsäsongen var över var jag helt utmatttad och sen blev jag förkyld. Efter det kunde jag inte behålla vatten i kroppen och blev uttorkad. Jag tålde heller inte ljus eller ljud. När jag kollade pupillerna med ficklampa såg de ut som simmande maneter.

 

Jag hade lågt natrium och började ta extra salt, det hjälpte.

 

Total vila. Jag kunde ändå inte göra något. Sen började jag självmedicinera med en låg dos prednisolon, 1,25 varannan dag och 2,5 varannan i sex veckor och blev raskt bättre, sen började jag med NDT och resten är historia.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.