KentR Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Jag har letat efter inlägg angående proteinbröden Va Gott, men inte hittat något på Kostdoktorns sida. Tidigare proteinbröd har ju avhandlats men va jag kan se inte detta. Vad är synpunkterna på detta bröd. Distribueras av Pågen så vitt jag förstår det heter; Proteinbröd Va Gott, och innehåller 7,5 kolhydrater per 100gr. Jag ha varit i brevkontakt med företaget som tillverkar dom och de garanterar att mängden inte överstiger 7,5 gr per 100gr Är detta bröd också bara bluff som de tidigare lanserade lågkolhydratsbröden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robrad Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Tror inte det är en bluff om du kikar på innehållsförteckningen... Är inte gluten ett problem för dig, ät på. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Lågkolhydratsbröd är en sak. LCHF-bröd en annan. Om man vill hålla sej till LCHF-kost så äter man inte det brödet. Varför? Det innehåller gluten och det ingår inte i LCHF. Sen handlar inte LCHF enbart om kolhydrater utan om var dom kommer ifrån. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Proteinbröd=Veteproteinbröd=Glutenbröd det är lågkolhydrat indeed, men nyttigt? Njaa.. Det innehåller ju gluten. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KentR Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Anledningen till min fråga är att jag inte lyckats hitta något LCHF brödrecept som jag tycker kan ersätta (smakmässigt) fullkornsbröd som jag åt förut. Detta Proteinbröd Va Gott, är det godaste lågkolhydratsbröd jag smakat, men visst innehåller det ingredienser som inte är bra varken för LCHF-are eller andra. Får väl fortsätta att leta efter och provbaka LCHFbrödsrecept :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 I början av min LCHF-resa letade jag också efter lågkolhydratbröd, sen började jag baka med mandelmjöl. Nu har jag helt slutat med bröd. Det är en vanesak. Jag tycker numera att det inte finns någon anledning att försöka imitera livsmedel som inte hör hemma i en LCHF-diet. Det finns så mycket gott man kan äta inom LCHF-dieten. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Vi köpte detta bröd i början av vår lchf-karriär eftersom vi trodde att vi ville fortsätta äta bröd. Nu vet vi bättre, att bröd inte behöver ersättas. Vi har ett reservpaket i kylen när barnen tror att de vill ha en macka. Men det har legat där länge nu ... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Bakar man bröd på nötmjöl eller "ost" kommer det inte att smaka som bröd gjorde tidigare...det är inte samma ingredienser helt enkelt...så det är bara att ge upp! Sen så beroende på orsaken till att man äter LCHF..så är det ju för många inte hela världen om man t ex en dag i veckan äter lite "vanligt" bröd....om det är det man saknar mest från sitt "gamla" liv ....att hålla på att leta efter "fusk"-bröd (som proteinbrödet eller Low Carbs produkter) för att kunna äta det dagligen...är inget jag rekommenderar. Frökex med ost är gott. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 När jag är dödssugen på bröd kan jag köpa Pyramidbröds speltbröd. Spelt är väl inte riktigt lika illa som vanligt vete. Men inte är det dagligvara precis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.