Jump to content

Spenat?


Tåli
 Share

Recommended Posts

Har en fråga kan man äta färsk spenat till mat eller måste man laga dom först?

 

Finns det någon annat bladväxt med lite kolhydrater och man kan äta?

 

Vill ha någon god kolhydrat snålt grönsak till kvällsmaten. Inget man behöver laga utan äta färskt. Vet avokad är bra men vill ha något att variera med.

// Anna

Link to comment
Share on other sites

I princip alla bladväxter innehåller lite kolhydrater. Testa olika och fortsätt med den du gillar bäst, eller varför inte variera eller blanda?

Stirra dig inte blind på kolhydraterna i gröna oskyldiga blad. Tänk att dem är gratis :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vad är det för fel på vitkålssallad? Kan varieras i det oändliga dessutom. Och så är vitkål billigt, lokalt producerad, i säsong och kräver inte mycket energi i något led, kort sagt miljövänlig, kolhydratsnål och god. Kan det bli bättre?

Link to comment
Share on other sites

Jag testar lite olika frysta grönsaker så här i vintertid. Klassiska Sommargrönsaker (Findus) är riktigt bra. Koka upp rikligt med vatten och häll i de frysta grönsakerna och låt stå några minuter under lock. Efter några minuter, sila av i durkslag. Det blir krispigt och bra - och snabbt.

 

Flera sorters bladgrönsaker finns ju att äta direkt ur påsen - spenat, ruccola och diverse blandningar. Coop har KRAV Änglamark.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...