Jump to content

Diabetes-sköterska


bibban.hall
 Share

Recommended Posts

Här har du väl den lättillgängliga informationen du behöver;

 

http://www.kostdoktorn.se/diabetes

 

Lågkolhydratkost var standard innan man kunde tillverka Insulin, det är således ingen ny metod.

 

Och så, glöm det där med bantning och exakta siffror de är mer förslag.. för snabb omställning.. och varoen får pröva sig fram vad som fungerar.

 

Och är man rädd för mättat fett så går det såå bra med enkelomättat, dvs olivolja och nötfett!

 

Man behöver komma ner till eller under cirka 20 E% kolisar, typ 100 gram eller mindre om dagen.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

http://www.xperthealth.org.uk/at-risk-of-diabetes/a-step-by-step-guide-to-low-carb-living

 

Här är en länk till X-pert som arrangerar utbildning för diabetiker, bland andra, och som plötsligt gjort en U-sväng i fråga om kolhydrater. Bara som ett exempel. Grundaren Dr Trudi Deakins bok Eat Fat kom ut förra måndagen och har fått fina omdömen bland mina brittiska diabetesvänner.

 

Skar du tala över ämnet "Så här arbetar vi och det här är våra resultat" eller "Så har skulle jag vilja arbeta och det här tror jag blir skillnaden", det är ju två ganska olika saker.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Du kan även nämna att Svenska Diabetesförbundet öppnar upp för lchf:

http://www.kostdoktorn.se/svenska-diabetesforbundet-oppnar-upp-lchf

 

Och om du får kritik från folk som är emot en ökad köttkonsumtion kan du nämna att lchf inte alls behöver innebära att äta mera kött och att man även kan vara vegetarian och äta lchf:

http://forum.kostdoktorn.se/topic/6077-lchf-f%C3%B6r-vegetarianer/

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

En punkt som du kan ta upp är missförståndet att man behöver äta minst 130 gram kolhydrater om dagen för att hjärnan ska få tillräckligt med energi. Det är en av de vanligaste fördomarna jag träffar på. Även inom diabetesvården verkar kunskapen om ketoner bristfällig och många verkar blanda ihop ketos med ketoaccidos och det är ju inte riktigt samma sak.

 

Hittade förresten en länk till en intervju som Sam Feltham gjort med Dr Trudi Deakin. Inte bästa ljudkvalitet och dessutom låter det som om hon kommer från Yorkshire men intressant ändå.

 

http://live.smashthefat.com/is-the-eatwell-plate-healthy/

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...