Jump to content

illamående av kaffe


stian

Recommended Posts

Er det noen som opplever illamående(kvalme/Nausea) av kaffe med smør och kokkosolje? Spesielt hvis jeg drikker det tidlig om morgenen på tom mage opplever jeg en ubehaglig kvalme resten av dagen.

 

Hvor lenge er det vanlig å ha bivirkninger og tilvenning til LCHF. Noen sier at det går over så snart man er i ketose mens andre sier det tar 3mnd.. kan det ta over 1mnd for kroppen å bli vant til fett?

Link to comment
Share on other sites

Jag blir illamående av kokosoljan framför allt när jag dricker fettkaffe. Använder jag bara smör och inte så mycket är det ingen fara. Eventuellt går det att "träna upp" förmågan att tåla kokosolja. Börja med en väldigt liten mängd och prova dig fram. Vissa kokosoljor tål jag bättre än andra, framförallt Urtekrams den har inte den där otäcka bismaken tycker jag.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det vore väldigt itressant om någon vet om detta kan hänga ihop med tarmfloran. Kokosfett lär ha en stark effekt på vissa dåliga mikrober i tarmen. Kan det vara att dessa mikrober mår dåligt när kokosoljan kommer ner och då avger toxiner som man mår dåligt av ?

 

I så fall borde det vara bra att gå igenom en period av illamående för att få ordning på mikroberna.

Link to comment
Share on other sites

Jag har haft samma problem och av den anledningen slutat helt med fettkaffe. Därefter har jag noterat att jag tillfälligt ibland kan ha tendens till reflux från matstrupen. Då måste jag  behandla med omeprazol, några enstaka dagars behandling hjälper.

Nu när jag har kontroll över min matstrupe har jag börjat med fettkaffe igen på mornarna, det är min frukost och jag älskar det.

Link to comment
Share on other sites

jeg sliter også med reflux från matstrupan.. noen som vet om noen tips mot dette.. er det fettkaffe som er problemet? ønsker ikke å begynne med legemiddel for å fikse det.. ser noen tipser om probiotics,mastic gum, sauerkraut og HCL/pepsin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...