convinced Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 En kompis som ätit lchf i 2 år har haft ont i sitt ben i flera år, hon hade hoppats att ändring av kost skulle hjälpa men det har det inte gjort. Hon har nu tagit bort griskött och lever från sin kost efter att hon hört att en del blivit bra av det och en som blivit bra hade blivit rekommenderad av sin doktor att sluta. Vet ni någon som har blivit hjälpt av att utesluta gris och vet ni varför man kan blir bättre av det? Tack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Limp har gikt och skrivit en lång tråd om vad som funkat och inte. Är det samma problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Ont i benet är en lite väl diffus beskrivning av problemet för att kunna säga varför visst livsmedel inte skulle funka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Jag, som har en reumatisk diagnos, kan inte äta några större mängder av griskött. Äter jag det så blir jag genast sämre i mina leder, jag vet inte varför, och har ingen förklaring till det hela egentligen . . . Förutom att griskött innehåller lektiner, precis som gluten och vete som kan skada vår tarm . . . men om det är sant, vet jag faktiskt inte 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Jag har hört detta med griskött ibland och kan egentligen bara komma på en anledning som jag skulle kunna stå bakom som en försiktig hypotes. Grisar som äter spannmål får mycket omega-6 i fettet, vilket anses vara inflammationsdrivande. Det skulle då kunna tänkas påverka någon process där immunförsvaret är inblandat och resultera i smärta. Sedan varför det skulle gälla just gris är ju lite märkligt, erkännes. Och varför lever skulle vara dåligt begriper jag inte alls... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Jag tål inte griskött. Mår illa och får diarré. Tar nåt dygn innan jag mår bra igen. Varför har jag ingen aning om, men att det beror på grisköttet vet jag. Skulle kanske vara intressant att vet varför. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Jag har hört detta med griskött ibland och kan egentligen bara komma på en anledning som jag skulle kunna stå bakom som en försiktig hypotes. Grisar som äter spannmål får mycket omega-6 i fettet, vilket anses vara inflammationsdrivande. Det skulle då kunna tänkas påverka någon process där immunförsvaret är inblandat och resultera i smärta. Sedan varför det skulle gälla just gris är ju lite märkligt, erkännes. Och varför lever skulle vara dåligt begriper jag inte alls... Jämfört med nötkött så har jag hört att grisar få snabbare dålig fettprofil därför att de inte idisslar. Jag äter bara griskött som jag vet kommer från bra bönder som låter dom gå ute och äta rätt, plus ger grisarna så lite antibiotika som möjligt. Med tanke på kvaliteten hos tex det danska grisköttet är det kanske inte konstigt att man mår dåligt av att äta det. Så för mig gäller högkvalitet eller inget alls. (PS gårdssällskapet i Stockholm säljer bra griskött och charkuterier) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Mmm...skulle vara intressant om någon "känslig" blindtestade en "bra" respektive "dålig" gris... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Mmm...skulle vara intressant om någon "känslig" blindtestade en "bra" respektive "dålig" gris... Du känner skillnad på smaken. Samma med kyckling. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Limp har gikt och skrivit en lång tråd om vad som funkat och inte. Är det samma problem? Nä... det har jag inte Gikten gick över snart ett år sedan när jag la om kosten en ytterligare gång. Inte heller äter jag några tabletter mot gikt längre och har sluppit alla anfall. Jag fortsätter dock äta mitt bacon och fläsk, men inte i den mängden som innan. Alltså, det handlar om att ha måtta i allt inkl. ätandet. I mitt fall ersatte jag överflödet av fläsk med grönsaker och fisk och det balanserade upp det hela. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Du känner skillnad på smaken. Samma med kyckling. Instämmer! Har kött från egen gris nu och det är nåt helt annat än köpegrisen, även om jag alltid köpt bara svenskt kött... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.