Jump to content

Sjuk reklam


Peter B

Recommended Posts

Fy f*n.

Speciellt när man vet att de håvar in vinsten på operationen och lämnar allt lidande och ALLA kostnader för att sopa upp allt elände de orsakar på skattenotan.  :angry:

 

Det skulle bli ett annat ljud i skällan om de var tvungna att betala alla följder. Varför slipper de undan med det?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Man kanske också måste till lite till på vilken webbplats man befinner sig och varför. Ingen glorifiering eller rättfärdigande av "Artikeln".

 

Ja visst är det sjukt men samtidigt, den är märkt som sponsrad och märkt Artikeln presenteras av Nordiskt Centrum för Kirurgi

Det är lite som att titta på en Volvo/Ford/Renault-reklam och reta sig på att de framställer bilåkande som klimatsmart... 

 

Det hindrar inte att man kan vara ytterst kritisk mot diverse påståenden i "artikeln" precis som man ska vara mot övrig reklam. Jag instämmer t ex inte i att bristande intag av frukt är ett hot mot folkhälsan....

"Utöver rökning och bristande intag av frukt och grönt är övervikt det enskilt största hotet mot folkhälsan". Själv mår jag ypperligt utan frukt.

 

Om man tittar på webbplatsen för övrigt och i FAKTA-rutan under "Vilka får opereras" så finns det också angivet en punktlista på vem som inte får opereras. Där finns bl a den som har "Obehandlade ätstörningar". Vem når ett BMI 40 utan att ha utsatts för någon typ av behandling? De flesta har nog genomlidit ett antal plågsamma felbehandlingar som bara gjort allt värre. Men formulerat på det viset i listan så blir det ju ytterst få som inte kan opereras av det skälet.

 

Samtidigt finns det under rutan med Nyheter en artikel http://fetmaoperation.se/nyhetsinlagg/fler-anmaler-efter-overviktskirurgi/ 

 

Så kontentan är väl att man troligen har en ambition att ge en neutral bild av hur det går till och vad resultatet kan bli. Sen kan man ha åsikter om huruvida man lyckas med det eller ej. Den som ligger bakom webblatsen är Healthcare Media som beskriver sig: "Healthcare Media grundades 2012 och driver idag ett av Sveriges största nätverk för hälsa och sjukvård; med över 300 hemsidor och över 400 000 unika besökare i månaden. I nätverket sammanställs information om sjukvård och hälsa på ett enkelt och begripligt sätt. Samt öppnar upp för forum, experter, de senaste nyheterna och forskningen.

Allt kvalitetsgranskat av sakkunniga. Dessutom utvecklar vi söktjänster inom sjukvård och hälsa så som Tandläkare.se där du som patient kan boka tandläkare online." Deras allmänna villkor ser ut såhär: "Informationen på denna webbplats skall aldrig ses som ett alternativ till att söka vård eller information av läkare eller vårdpersonal. Inte heller bör innehållet på denna sida utgöra grund för diagnos eller behandling, utan enbart ses som ett komplement till annan kvalificerad vård eller information.
Den information som tillhandahålls innehåller offentlig information och även användares personliga synpunkter. Webbplatsen tar inget ansvar för att information som kan ha uppdaterats med nya rön eller att subjektiv information kan ha publicerats med felaktiga fakta. All sjukvård/hälsoinformation som skrivs av Healthcare Media är publicerad av personer med kvalificerad utbildning, i vissa fall kan informationen vara skriven av en organisation eller person utan kvalificerad utbildning, om så är fallet uppges detta tydligt i samband med informationen.
Referenser till underliggande datakällor, som informationen baserar sig på, presenteras alltid i mån av möjlighet. Datum för den senaste modifikationen av en tidsaktuell text visas klart utskrivet. Eventuella påståenden relaterade till nyttan/egenskapen av en specifik behandling, kommersiell produkt eller service, baserar sig på opartisk information eller underliggande fakta.
All information är med reservation för faktafel. Eventuell reklam- och kommersiellt text och bild material visas för besökaren på ett sätt så att det tydligt kan särskiljas från annan information som kan finnas på sidan."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...