carolines Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Hej, Vad ersätter ni mjölken med i kaffet? Jag kan bara inte dricka svart kaffe! Jag har ätit lchf i dryga månaden och till en början bytte jag ut mjölken mot vispgrädde. Supergott! Men enligt Kostdoktorns senaste video så är det ju inte det ultimata vid viktnedgång, såklart. Jag går faktiskt ner rätt långsamt i vikt, trots en rätt strikt kost, och jag gissar på att det beror på alla koppar kaffe med grädde i. Även om det bara är en skvätt per kopp så blir det ju lätt en del kalorier på en hel dag. Jag har testat osötad mandelmjölk - men fy bubblan så äckligt det var! Så, för att göra en lång fråga kort - vad ersätter ni mjölk/grädde med i ert kaffe? Hoppas på hjälp! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Finns inget som kan ersätta mjölk, om du frågar mig.. Jag får tvinga mig själv att mäta upp en halv deciliter mjölk per kaffemugg, för när jag slutar mäta drar det fort iväg till närmare två deciliter! Jag är en riktig kaffetant, så det blir mycket mjölk på en dag. Ibland gör jag fettkaffe istället, men det är ju en helt annan sak och inte riktigt kaffe.. Begränsad mängd med mjölk eller grädde, är alltså mitt svar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Jag begränsar kaffedrickandet till en kopp per dag. På så sätt blir det bara en skvätt - rejäl dock - grädde per dag. :-) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akewah Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Kaffe dricker man för att det är gott men när man dricker väldigt mycket så är man nog koffeinist oxå! Jag har lärt mig att dricka och verkligen uppskatta fettkaffe på morgonen, jag får i mig koffeinet, en rejäl dos. När jag dricker senare på dagen blir det svart! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blistra Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 De gånger jag vill dra ner på mängden vispgrädde under en dag så funkar osaltat smör bra. För att det ska bli perfekt behövs dock en sådan där lattevisp, detta för att smöret ska "försvinna in" i kaffet och inte lägga sig som ett täcke på ytan. Jag tar helt enkelt en rätt stor klick osaltat smör i min kaffekopp, häller på lite kaffe och mixar sedan med hjälp av lattevispen ihop allt ordentligt innan jag häller på resten av kaffet. Tycker det blir fasligt likt en krämig kopp kaffe med grädde Annars kan man göra så kallad äggmjölk och förvara i kylen. Googla så finns bra recept och förklaring 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Smör och kokosmjölk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekofilosophie Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Ta mindre o mindre mjölk tills du till slut kan dricka kaffet svart, är ju då det smakar mest kaffe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ɐuuɐ Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Man kan ha kanel i kaffet. Kanel anses väldigt nyttigt i mindre mängder, men ska inte överdoseras. Om man dricker väldigt mycket kaffe kan man prova att byta ut en del av kaffet mot te eller till och med vanligt vatten, det mår magen bra av. Då kan man också unna sig mjölk i kaffet. Om man dricker mängder med kaffe varje dag så kan det vara så att det helt enkelt blivit en (o)vana, turligt nog en som det faktiskt är förvånansvärt enkelt att lägga av med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Det där att man måste ha mjölk i kaffet sitter nog mest i huvudet. Så var det för mig i alla fall. Efter sådär 25 års kaffedrickande, helt fixerad vid att jag alltid måste ha mjölk i, övergick jag till svart kaffe. Det gick förvånansvärt lätt, skillnaden i smak är inte så stor som man kan tro... Numera upplever jag att mjölk förstör den rena kaffesmaken, det blir sött och jolmigt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolines Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Tack för alla tips! Får prova mig fram, det bästa är kanske att sakta övergå till svart kaffe. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robrad Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Det där att man måste ha mjölk i kaffet sitter nog mest i huvudet. Så var det för mig i alla fall. Efter sådär 25 års kaffedrickande, helt fixerad vid att jag alltid måste ha mjölk i, övergick jag till svart kaffe. Det gick förvånansvärt lätt, skillnaden i smak är inte så stor som man kan tro... Numera upplever jag att mjölk förstör den rena kaffesmaken, det blir sött och jolmigt. +1. Förstör inte kaffet med mjölk eller annat jox. Lär dig dricka svart istället. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Råttan Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Visst finns det ersättare för mjölk och grädde i kaffet Jag kan inte heller med svart kaffe, så jag gör en kanna äggmjölk som står sig flera dagar i kylen. Ska jag dricka kaffe borta så tar jag med min lilla "plunta" (liten plastflaska) Äggmjölk gör Jag så här: Koka upp 1-1,5 liter vatten Lägg i mixerglaset: 3 hela ägg ca 150g smör i bitar ett par rågade matskedar med kokosolja Häll i det kokande vattnet och mixa med stavmixern Perfekt och gräddigt att ha i kaffet 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Den bästa ersättningen för kaffe med mjölk, är nog äggmjölk med kaffe. Jag gör en kopp åt gången. 1 ägg 1 msk smör 1 msk snabbkaffe, eller en espresso eller en slurk starkt bryggkaffe Häll på kokhett vatten och kör en stund med elvispen eller stavmixern. Den senare är bäst. Blir som en gräddig latte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolines Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Det måste jag bara prova! Tack Naturist och Råttan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniM Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Jag blandar kokosgrädde och ev lite vispgrädde. Det behövs bara en skvätt för det blir så koncentrerat. Gillar du mycket mjölk i kaffet, typ latte så är nog äggmjölk bra alternativ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
120512 Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 jag dricker mitt kaffe svart. men när jag har lchf vänliga gäster hemma som skall ha kaffe brukar de ha äggmjölk om jag har gjort hemma eller vispgrädde har jag inget av dom brukar jag ha soyamjölk . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Jag har älskat latte men jag har märkt att jag mår illa av det. Därför dricker jag numera bara små koppar svart kaffe. Jag tror att det är mjölken... jag brukar numera även bli illamående av okokt vispgrädde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.