Jump to content

Tips på tillbehör?


Undeniably

Recommended Posts

En god sallad som är mättande och som man kan ta med till ett buffébord är Floridasallad som består av rå riven blomkål, majonnäs stekt bacon, isbergssallad, salt och peppar. Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag såg receptet så jag kan inte ge cred till någon. Men så här gör man i alla fall. Riv ett litet eller ett halvt rått blomkålshuvud, stek en förpackning tärnat bacon och blanda baconet i den rivna råa blomkålen tillsammans med salt och svartpeppar. Tillför majonnäs tills du skäms - blanda om igen. Till sist hackar du ett huvud isbergssallad och blandar i.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En god sallad som är mättande och som man kan ta med till ett buffébord är Floridasallad som består av rå riven blomkål, majonnäs stekt bacon, isbergssallad, salt och peppar. Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag såg receptet så jag kan inte ge cred till någon. Men så här gör man i alla fall. Riv ett litet eller ett halvt rått blomkålshuvud, stek en förpackning tärnat bacon och blanda baconet i den rivna råa blomkålen tillsammans med salt och svartpeppar. Tillför majonnäs tills du skäms - blanda om igen. Till sist hackar du ett huvud isbergssallad och blandar i.

Det vet jag! :)

Det kommer från Skaldemans GI-noll. Han har i sin tur fått det från en läsare, i och för sig, så ursprunget vete tusan..?

Jag älskar Floridasallad, det är skitgott till allt :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det vet jag! :)

Det kommer från Skaldemans GI-noll. Han har i sin tur fått det från en läsare, i och för sig, så ursprunget vete tusan..?

Jag älskar Floridasallad, det är skitgott till allt :)

 

Såvitt jag minns har Skaldeman dock inte isbergssallad i sitt recept, däremot har han en liten rödlök och blandar även i 1/3 crème fraiche, och dessutom smaksätter han den med dijonsenap och citron. Men riven blomkål, majonnäs och bacon är basen. Jag brukar använda vitkål istället för blomkål, så det blir lite av en mix mellan coleslaw och floridasallad. Grymt gott är det hur som helst.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Här kan ni läsa mer om Floridasalladen och dess ursprung :)

 

http://www.kostradgivarna.se/2013/02/vilken-ta-for-given-ratt-gor-du/

Just det! Där var där jag läst receptet. Tycker dock att man ska blanda i isbergssalladen precis innan man serverar - gillar personligen inte "soggig" sallad. Det andra kanske man kan förbereda, fast jag äter hellre hela salladen nyblandad.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I morgon ska vi på fest, där man ska ha med mat och dricka själv. Tänkte ta med serranoskinka, parmaskinka, salami och sådant. Men vad kan man ha till? Fetaoströra? (Recept?) Annat gott?

Står still i huvudet på mig, kommer inte på något.. :-)

Mitt standardrecept på fetaoströra är en bit fetaost (vanliga förpackningen på 150 g) och en burk crème fraiche. Smula sönder fetaosten i en bunke, rör i crème fraichen, klart! Blir godast om den får stå över natten i kylskåpet.

 

/kolissnålis

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...